Консултациите при Радев за кабинет да са 100% публични

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9701665 www.24chasa.bg

Тази седмица се очаква президентът да свика първото заседание на новия парламент, а много скоро след това да започне и консултациите с парламентарните групи за съставяне на правителство.

Поне така е по устав, тоест по конституция. И тъй като хората в последните години станаха особено чувствителни на тема задкулисие и нерегламентирани уговорки между различни играчи на властови позиции, време е да се зададе нов тон в българската политика.

Всички сме съгласни, че трябва да има прозрачност кой кой е и какво иска да прави, ако поеме отговорност за изпълнителната власт точно в този момент. Причините за това са много и на първо място са битката срещу COVID и икономическите катаклизми, които вървят с него.

Затова в името на прозрачността консултациите при президента с всички парламентарни партии трябва да станат 100% публично достояние. 3-минутни репортажи няма да свършат работа. Така няма да има съмнения, че някой крои тайни планове, без да ги огласява пред публиката. А публиката - това са всички български граждани и те имат право да знаят какво им гласят политици и държавници. Нека този път да не е зад гърба на избирателите.

  • Дебатите за субсидията – спор между глухи и слепи

    Дебатите за субсидията – спор между глухи и слепи

    Споровете за субсидиите, които видяхме на пленарното заседание на 45-ото народно събрание, създадоха усещането, че т. нар. дебат се води между глухи и кьорави.  ИТН се тръшнаха да въведат намаляване на субсидията на партиите на 1 лв., позовавайки се на резултатите от референдума от 2016 г. Но някак си подминаваха факта
  • Александра Николаева

    Джаферович, Радославова и вълшебната дума “прошка”

    Защо много ученици снимат и споделят агресията като геройство, а така тя става пример за подражание Всички правим грешки, но малко са онези, които имат доблестта да ги признаят. В случая със скандала между Евгения Джаферович и Наталия Радославова на софийската улица “Дунав” неприятното беше, че направиха грешка пред децата си