Видеокоментар: Защо Слави Трифонов отклони мажоритарните избори

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9710280 www.24chasa.bg
Мила Гешакова интервюира Анастас Стефанов

Внасянето на предложение за въвеждане на мажоритарни избори от ГЕРБ звучи като обезоръжаване и изземване на инициативата от онези, които преследват най-много тази цел, обясни политологът от "Тренд" Анастас Стефанов във видеоинтервю за "24 часа". 

Политологичната общност отдавна предупреждава, че такава промяна значително ще ограничи плурализма и ще подпомогне изкристализирането на феодализъм, каза той. Затова според него не е учудващо, че при изброяването на управленските оперативни точки от Тошко Йорданов, когато се чу възглас от залата "А мажоритарният вот", той отклони отговора, коментира още политологът.

По думите му първото заседание на 45-ото НС търси допирателни между партиите на протеста в кратък времеви хоризонт. Според него е възможно коалиционно управление за ограничено време и с ясно очертан дневен ред, подкрепяно ситуационно от различни политически сили, включително и от партиите на статуквото. Може да се ползва например подкрепата на БСП за едни закони, на ДПС за други, на депутати от ГЕРБ-СДС за трети закони, поясни политологът.

  • Честността е най-добрата политика

    Честността е най-добрата политика

    Идеята, която лансира новата ЦИК, назначена от Румен Радев - да се принудят социологическите агенции, които правят т.нар. екзитполове пред избирателните секции, да не дават данните на самите медии, които по същество са собственици на тези данни, тъй като те поръчват изследванията, е мракобесна и цели да прикрие отново купените гласове
  • Мая Манолова е председател на комисията за ревизия на властта.

    Манолова не разпна Борисов. Направи го мъченик

    С такива врагове на Бойко Борисов не са му нужни приятели. Той трябва да изпитва дълбока благодарност за миризливото кюспе от семки, сперматозоиди и кюлчета злато, което в петък до късно вечерта произвеждаше т.нар. комисия за ревизия на управлението му с т.нар „изслушване” на агробизнесмен.  Доброволецът щеше да прави потресаващи разкрития