Георги Марков: Такъв резил не е бил 30 години

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9719320 www.24chasa.bg
Георги Марков

ТАКЪВ РЕЗИЛ НЕ Е БИЛ. 27, А НЕ 60 ДЕПУТАТИ ВНАСЯТ ИЗМЕНЕНИЯ В КОНСТИТУЦИЯТА

"Много ни лъгаха като народ - душа не ни остана!" Това са думи на великия Радой Ралин на първия митинг за демокрация на 18 ноември 1989 г. Жалко е, че за 10-ото юбилейно обикновено Народно събрание на прехода, тази негова впечатляваща реч, отново е актуална.

Няма в новата ни история по-голяма лъжа от "Шоуто на Слави". Излъгани бяха директно 2,5 млн. избиратели, гласували на референдум за мажоритарни избори в два тура. Оказа се, че такива щяло да има, ама под условие - ГЕРБ да бъде заличен от политическата карта на България. Да, ама това отлагателно условие го нямаше нито в инициативата, нито в решението на парламента за произвеждане на референдум и което е най-важно - нямаше го като условие в бюлетината.

ДеБъ излъгаха точно 300 000 изиратели с предизборното обещание, че ще свалят Гешев. А сега - ето, вече минаха два парламентарни дни - защо не го свалите, бе? Юристи ще кажат: "Ами, то трябва конституционни промени". Е, трябва конституционни промени, ама от Велико, не от обикновено Народно събрание.

Правната нула Христо Иванов нито е глух, нито е сляп, за да не чуе за Решение №3 от 2003 г. на Конституционния съд. На 2 април то беше коментирано и от бившия конституционен съдия и шеф на катедрата по Конституционно право проф. Пламен Киров.

ИМА ТАКЪВ ИЗЛЪГАН НАРОД - ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, ТОВА Е НАШИЯТ!

P.S.: Уважаеми първокурсници от юридическия факултет на Софийски университет "Свети Климент Охридски", тези дни, български депутат-юрист, с диплома от СУ, е внесъл в деловодството на Народното събрание проект за промени в Конституцията, целящи свалянето на главния прокурор.

Това, че въпросът е от компетентност на Велико народно събрание, че въобще не е обсъждан - дори и с правната гилдия и съдебната власт, е бял кахър.

Кахърът е, уважаеми млади юристи и колеги, че ВНОСИТЕЛИТЕ СА 27! Уважаеми първокурсници, НЕ ТРЯБВА ЛИ ДА СА 60? Как председателката на парламента е допуснала такова нещо, тепърва ще разберем...

НЯМА И НЕ Е ИМАЛО ДЪРЖАВА С ТАКЪВ МИНИСТЪР НА ПРОВОСЪДИЕТО - ПРАВНА НУЛА. ТАКЪВ РЕЗИЛ НЕ Е БИЛ!

(От фейсбук)