Войната във футбола бе неизбежна, защото е за много, много пари

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9722870 www.24chasa.bg

Мнозина останаха учудени в понеделник сутринта, когато изведнъж светът се оказа въвлечен във война. 

Спокойно - не е ядрена, а футболна, но в същото време пораженията поне във финансов план може да са дори по-неприятни. 12 от най-богатите европейски клубове основаха нова Суперлига.

Всъщност това се чака от около 30 години. През 1992 г. беше създадена европейската Шампионска лига и отборите бяха разделени на богати и бедни. Който участваше редовно, папкаше и слушкаше, прибираше яки кинти. Който не - довиждане.

Изведнъж се оказа, че това не е достатъчно и футболът като най-дойната спортна крава на Европа стана ябълката на раздора. Собствениците на клубове (много от които са отвъд океаните - и на запад, и на изток) прецениха, че трябва да възприемат американския модел. При него в основната лига на всеки спорт в САЩ се спазват няколко принципа - никой не изпада, всички играят помежду си поне по четири мача, има таван на заплатите и най-слабият взема най-добрия играч. Ако европейската суперлига пробие, това ни чака и във футбола.

  • Ще падне ли голямо триене на имена от листите

    Ще падне ли голямо триене на имена от листите

    45-ият парламент е тръгнал вече с левия крак към историята, но за партиите отново идват драматични моменти - подреждането на листите с кандидати за депутати. Със сигурност пълен римейк на кандидатите от 4 април няма да има. Там, където резултатите са слаби или направо пълен провал, мнозина ще се разделят с първите места
  • Мая Манолова е председател на комисията за ревизия на властта.

    Коментар на седмицата №2: Манолова не разпна Борисов. Направи го мъченик

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №2 и е събрал над 127 хил. прочитания. С такива врагове на Бойко Борисов не са му нужни приятели. Той трябва да изпитва дълбока благодарност за миризливото кюспе от семки, сперматозоиди и кюлчета злато, което в петък до късно вечерта произвеждаше т.нар