151 депутати решиха България да остане без администрация

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9732705 www.24chasa.bg

С приемането на така наречения мораториум върху решенията на кабинета “Борисов 3” парламентът всъщност суспендира работата на правителството. Казано иначе, това означава, че от този момент България остава без изпълнителна власт.

Водени вероятно от революционен плам час по-скоро да изпратят в историята ерата на Борисов, 151 депутати, гласували за мораториума, са пропуснали да прочетат онази част от основния закон на България, според която страната не може да остава без правителство. Дори и ако това е моментното желание на мнозинството в парламента. Или трябва да има редовно правителство, или кабинет в оставка, или назначен служебен от президента.

Така 151 депутати вързаха ръцете на правителството в оставка. Това, че е в оставка, не пречи по закон кабинетът да работи в пълния размер на своите правомощия. А парламентът има правото - пак по закон, да упражнява контрол над неговите решения, но не и да му пречи да работи. Справка - нека депутатите да прочетат внимателно мненията на юристите по конституционно право и да чакат решението на Конституционния съд.

А освен всичко друго цялата тази история с мораториума няма да свърши почти никаква работа - най-много няколко болници да останат без директори и летище Пловдив - без концесия. Струваше ли си тогава цялата пушилка! Нали можеше да дочакат ново правителство, пък после да разчистват сметки, а не да газят през полето.

  • Честността е най-добрата политика

    Честността е най-добрата политика

    Идеята, която лансира новата ЦИК, назначена от Румен Радев - да се принудят социологическите агенции, които правят т.нар. екзитполове пред избирателните секции, да не дават данните на самите медии, които по същество са собственици на тези данни, тъй като те поръчват изследванията, е мракобесна и цели да прикрие отново купените гласове
  • Мая Манолова е председател на комисията за ревизия на властта.

    Манолова не разпна Борисов. Направи го мъченик

    С такива врагове на Бойко Борисов не са му нужни приятели. Той трябва да изпитва дълбока благодарност за миризливото кюспе от семки, сперматозоиди и кюлчета злато, което в петък до късно вечерта произвеждаше т.нар. комисия за ревизия на управлението му с т.нар „изслушване” на агробизнесмен.  Доброволецът щеше да прави потресаващи разкрития