Четете “24 часа”, за да сте наясно какво става във футбола

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9750645 www.24chasa.bg

Новината е свещена, коментарът е свободен остава водещ принцип

През всичките вече над 30 години от съществуването си в. “24 часа” като медия се е придържал към принципа, че новината е свещена, а коментарът е свободен. Така е и с футбола, както става ясно.

Трите най-драматични новини от последните два дни в българския футбол - кандидатурата на Бербатов за шеф на БФС, връщането на Боби Михайлов на поста и увеличаването на Първа лига от 14 на 16 отбора, бяха оповестени от медията ни доста преди да са се случили.

Става въпрос за кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на БФС (публикувано във вестника на 22 март), за евентуалното завръщане на Боби Михайлов като шеф на БФС (8 септември миналата година) и че Първа лига може да се увеличи до 16 отбора.

Това са фактите, заради които медията беше атакувана, че публикува фалшиви новини или инсинуации. Същото беше и преди две години заради публикацията “Хубчев отива в “Левски”, сменя го Балъков”.

Тогава самият Балъков обяви в собствения си сайт, че “Българският манталитет заби нож в гърба на българския футбол”, а ден по-късно изтърси на пресконференция, че който е пуснал тази новина, не е българин.

Е, на пресконференцията при представянето след това с крива усмивка призна, че явно някои журналисти имат умения на екстрасенси.

Така че - четете “24 часа”, за да сте наясно с футбола.

  • Коментар на седмицата №1: Херо Мустафа: Българите могат да спрат корупцията

    Коментар на седмицата №1: Херо Мустафа: Българите могат да спрат корупцията

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №1 и е събрал над 188 000 прочитания: Изявление на Нейно превъзходителство посланика на САЩ за “24 часа” Бъдещето на България зависи от собствените ѝ усилия за провеждане на необходимите реформи за гарантиране на прозрачност, отчетност и добро управление

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо