Шофирайте разумно и не правете като депутатите - мислете за последствията

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9756294 www.24chasa.bg

Започват светли празници. Хората се надяват да си отдъхнат от ежедневните грижи, да се откъснат от политическата злоба на деня, да се отпуснат с най-близките си хора.

Мнозина се качват на колите. “Големите пътувания” и атмосферата на празничната трапеза крият обаче рискове за тези, които сядат зад волана. За да няма стрес и напрежение по пътищата и помрачени празници, най-добре шофирайте разумно, отваряйте си очите и не сядайте зад волана, след като сте “употребили”. Бъдете отговорни и към себе си и близките си хора, и към останалите на пътя. Спазвайте правилата.

И в никакъв случай не правете като депутатите - мислете за последствията. Всеки разумен и отговорен човек може да предвиди опасностите, ако предприеме рисково изпреварване без видимост. Ако е на магистрала, а се разсейва. Ако влезе в завой с прекалено висока скорост. Ако седне зад волана със замаяна от алкохола глава и забавени реакции. Ако подкара технически неизправна кола. Ако не спазва ограниченията на пътните знаци. Ако засили прекалено автомобила на мокър път.

А какво направиха всъщност народните представители на Велики четвъртък? Натиснаха педала на промените, (а после и на промените на промените) в Изборния кодекс толкова, че някои дори не разбраха какво променят, камо ли защо.

А безотговорното законодателство също като безотговорното шофиране убива. Понякога - устоите на цяла нация.

Когато се гласуват пет за четири промени в Изборния кодекс, това разяжда понякога необратимо качеството на демокрацията в България.

А хора от същите тези кръгове иначе много обичат да критикуват законови “недоносчета”, щом идват от опонентите им.

Шофьорите трябва да спазват правилата, а какъв пример им дават тези, които създават правилата? При това отвисоко - от пленарната зала на Народното събрание.

  • Да спреш до непознатия в беда, вместо да го подминеш

    Да спреш до непознатия в беда, вместо да го подминеш

    Всеки втори от младите шофьори се чувства подготвен да окаже помощ на пострадал в катастрофа, показва проучване. Едно е обаче да имаш знанията да го направиш, друго е да имаш волята да помогнеш, когато не си засегнат лично. Варненецът Йордан Йорданов, който предотврати самоубийство на възрастна жена на Аспаруховия мост, разказва как видял жената
  • Мая Манолова е председател на комисията за ревизия на властта.

    Коментар на седмицата №2: Манолова не разпна Борисов. Направи го мъченик

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №2 и е събрал над 127 хил. прочитания. С такива врагове на Бойко Борисов не са му нужни приятели. Той трябва да изпитва дълбока благодарност за миризливото кюспе от семки, сперматозоиди и кюлчета злато, което в петък до късно вечерта произвеждаше т.нар