Ивайло Дичев: Ще спадне желанието за протести - влязоха в парламента, нищо не направиха

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9769580 www.24chasa.bg
Ивайло Дичев. Снимка Архив

"Този парламент се занимава само с изборните закони, което означава, че те не приемат изборните резултати", коментира пред БНР Ивайло Дичев, професор по културна антропология в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Според него депутатите имат подозрение, че вотът, с който беше избрано 45-ото Народно събрание, е бил фалшифициран.

Професорът подчерта, че никой не е гласувал за народни представители, които да се занимават само с Изборния кодекс, а са изпратени там, за да вършат работа за държавата.

По думите му парламентът е показал абсолютна неспособност да излъчи легитимно управление:

"Големият въпрос е като нация дали можем да си излъчим управление", посочи още той.

Според проф. Ивайло Дичев партиите трябва да се научат да взаимодействат, да си говорят, защото никоя няма да получи пълно мнозинство, за да управлява страната.

"Ще спадне желанието за протести, защото се видя, че протестирахме, те влязоха в парламента и нищо не направиха", смята културологът и добави, че основното нещо е поемане на отговорност от политиците.

Той прогнозира 8-партиен парламент след предсрочните избори.

  • Коментар на седмицата №1: Херо Мустафа: Българите могат да спрат корупцията

    Коментар на седмицата №1: Херо Мустафа: Българите могат да спрат корупцията

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №1 и е събрал над 188 000 прочитания: Изявление на Нейно превъзходителство посланика на САЩ за “24 часа” Бъдещето на България зависи от собствените ѝ усилия за провеждане на необходимите реформи за гарантиране на прозрачност, отчетност и добро управление

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо