Защо не избори 2 пъти годишно, вот по фейсбук - така всеки ще се пробва във властта

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9772014 www.24chasa.bg

Защо не избори два пъти годишно, пролетни мажоритарни, есенни пропорционални, предхождани от две служебни правителства и два месеца лятна ваканция. Гласуване през Фейсбук.

Така парламентът ще работи 6 месеца, а всеки парламент би могъл да избира правителство, което да действа по време на следващия парламент.

Тази реформа ще съчетае мераците на всички, парламентът ще е квазидвукамерен, президентът ще може постоянно да съставя правителства, които обаче няма да могат да навредят никому, нови партии ще влизат и ще излизат, когато партиен лидер трябва да влезе в затвора, това ще става по-бързо, всеки ще трябва да хвали предшественика си, когато открива магистрала или клуб на пенсионера, всеки ще може да се пробва във властта. (От фейсбук)

  • Как Германия узря за идеята на българските зелени коридори

    Как Германия узря за идеята на българските зелени коридори

    В Германия се случи нещо направо революционно по отношение на реда за ваксиниране. Доскоро гражданите в страната знаеха точната дата, на която може да се ваксинират - на някои редът им щеше да дойде едва през 2022 г. Сега обаче желаещите могат да се ваксинират дори на входа на бара, който посещават.  Така Германия се отказа на практика от строгите
  • Коментар на седмицата №1: Херо Мустафа: Българите могат да спрат корупцията

    Коментар на седмицата №1: Херо Мустафа: Българите могат да спрат корупцията

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №1 и е събрал над 188 000 прочитания: Изявление на Нейно превъзходителство посланика на САЩ за “24 часа” Бъдещето на България зависи от собствените ѝ усилия за провеждане на необходимите реформи за гарантиране на прозрачност, отчетност и добро управление