Алгафари: Този парламент - цирк? Да не обиждаме цирковото изкуство

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9772919 www.24chasa.bg
НИДАЛ АЛГАФАРИ

Искаше ми се да го нарека цирк, обаче не искам да обиждам цирковото изкуство - това каза за 45-ия парламент Нидал Алгафари по БНТ.

Служебният кабинет в България има много специална роля - играе ролята на буфер между тези, които са управлявали и избирателите, каза политологът проф. Румяна Коларова.

Според нея за изявленията на бизнесмена Илчовски е здравословно да пазим дистанция, защото е ясно, че този бизнесмен заедно с други много директно са използвали публични ресурси. Според нея в рамките на олигархията явно има много големи напрежения в момента.

На нашите географски ширини най-лесно е да кажеш за някого, че е корумпиран или за жена, че е лека жена и за това не се носи никаква отговорност. Когато кажеш в кръчмата: абе ти знаеш ли, че Иван ми каза, че Пенка е видяла, когато е казала... и той го приема за даденост. Но когато политици, които трябва да са отговорни, тръгнат да вървят по хлъзгавия път на тези компромати, ще заведат цялата държава в едно блато, заключи Нидал Алгафари.

Според него в момента се води двойна предизборна кампания - веднъж парламентарна и още веднъж президентска.

  • Как Германия узря за идеята на българските зелени коридори

    Как Германия узря за идеята на българските зелени коридори

    В Германия се случи нещо направо революционно по отношение на реда за ваксиниране. Доскоро гражданите в страната знаеха точната дата, на която може да се ваксинират - на някои редът им щеше да дойде едва през 2022 г. Сега обаче желаещите могат да се ваксинират дори на входа на бара, който посещават.  Така Германия се отказа на практика от строгите
  • Коментар на седмицата №1: Херо Мустафа: Българите могат да спрат корупцията

    Коментар на седмицата №1: Херо Мустафа: Българите могат да спрат корупцията

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №1 и е събрал над 188 000 прочитания: Изявление на Нейно превъзходителство посланика на САЩ за “24 часа” Бъдещето на България зависи от собствените ѝ усилия за провеждане на необходимите реформи за гарантиране на прозрачност, отчетност и добро управление