Ще падне ли голямо триене на имена от листите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9778393 www.24chasa.bg

45-ият парламент е тръгнал вече с левия крак към историята, но за партиите отново идват драматични моменти - подреждането на листите с кандидати за депутати.

Със сигурност пълен римейк на кандидатите от 4 април няма да има. Там, където резултатите са слаби или направо пълен провал, мнозина ще се разделят с първите места. В БСП вече се оглеждат кои да сменят като водачи. В ГЕРБ тази процедура също няма да се размине. И за двете партии особено тежка ще бъде новата подредба в София, защото понесоха сериозни щети на вота на 4 април и е много вероятно да има значителни промени в листите.

Дори от “Има такъв народ” се заканиха, че ще редят наново листите, а можело дори Слави Трифонов въобще да не е водач. Да де, но ако той и останалите лидери на партии не дърпат отпред като водачи, кой ще им гарантира по-добри резултати на 11 юли? Дано поне партиите да са научили урока от 4 април - печели този, който заложи на изявени личности, а не на тежка партийна номенклатура.

  • Защо изобщо трябва да местят музея на авиацията

    Защо изобщо трябва да местят музея на авиацията

    Българската авиация безспорно има славни моменти в своята история и е чудесно, че има музей за самолетите, които е използвала нашата армия. Както и за родния принос в овладяването на Космоса. Този музей в момента е в Крумово, на десетина километра от Пловдив. Сега обаче военното министерство е решило да го премести в Пловдив
  • Коментар на седмицата №1: Херо Мустафа: Българите могат да спрат корупцията

    Коментар на седмицата №1: Херо Мустафа: Българите могат да спрат корупцията

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №1 и е събрал над 188 000 прочитания: Изявление на Нейно превъзходителство посланика на САЩ за “24 часа” Бъдещето на България зависи от собствените ѝ усилия за провеждане на необходимите реформи за гарантиране на прозрачност, отчетност и добро управление