Видеодебат в "Клуб 24 часа": политолози очакват - за 3 дни сменят областни и полицейски шефове (Видео)

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9785043 www.24chasa.bg
Политолозите Стойчо Стойчев и Лидия Даскалова и социологът Андрей Райчев бяха гости в Клуб "24 часа".

Какво да очакваме от новоназначения служебен кабинет и кои са сценариите за изборите и следващото правителство? В първите часове със служебен кабинет трима анализатори - социологът Андрей Райчев и политолозите Стойчо Стойчев и Лидия Даскалова коментираха тези теми във видеодебат на Клуб "24 часа".

Социологът Андрей Райчев каза, че вече действат 2 фактора - невидим и видим. Невидимият е, че “утре всички ще знаят, че властта вече не е на Борисов”. А видимият - за 3 дни ще сменят областни управители и шефове на РПУ-та, за да намалят платения вот.

Според политолога Стойчо Стойчев няма голямо значение кои са министрите в служебното правителство, защото всъщност вече сме в едноличното управление на Румен Радев. Според него, ако това правителство тръгне да прави ревизия по модела на комисията по ревизията във вече отишлото си Народно събрание, това ще го обезцени.

Лидия Даскалова, млад политолог и юрист, коментира, че служебното правителство е нож с 2 остриета за Румен Радев.

Стойчев обяви "Има такъв народ" за популистка партия.

"Слави Трифонов не е популист, той е третият цар", каза Райчев.

И тримата бяха единодушни, че след 11 юли няма ход - още едни предсрочни избори, защото последствията ще са тежки.

Кой печели и кой губи на вота след 2 месеца, какви са сценариите за президентските избори, популист ли е Слави Трифонов, или третият цар - вижте видеото.

  • 18 дни до вота - всички на ускорен курс как се гласува с машина

    18 дни до вота - всички на ускорен курс как се гласува с машина

    До изборите остават 18 дни. Този вот ще е изпитание, защото за пръв път във всички селища с повече от 300 избиратели ще се гласува само с машини. Ще се справят ли хората с тази новост? Има риск, и дори не само защото хората нямат технически умения, а и заради естественото стъписване на мнозина, когато трябва да направят за пръв път нещо непознато
  • Коментар на седмицата №1: Херо Мустафа: Българите могат да спрат корупцията

    Коментар на седмицата №1: Херо Мустафа: Българите могат да спрат корупцията

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №1 и е събрал над 188 000 прочитания: Изявление на Нейно превъзходителство посланика на САЩ за “24 часа” Бъдещето на България зависи от собствените ѝ усилия за провеждане на необходимите реформи за гарантиране на прозрачност, отчетност и добро управление

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо