Без или с Волен, Каракачанов, с Мутри или без Мутри - пак я няма истинската политика

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9792004 www.24chasa.bg

Как се усеща дефицитът на истинска политика в тази държава! Два месеца преди изборите, които уж трябва да поправят народния вот, спечелили и загубили се занимават с необяснима коалиционна политика.

Например патриотите сами си слагат ограничение лидерите им да не водят листи като важно условие за единение на 11 юли.

Очевидно примерът на Бойко Борисов и Слави Трифонов е впечатлил г-н Каракачанов, който не иска колегите му Сидеров, Марешки и Симеонов, а и себе дори в парламента.

Бившият премиер се отказа, преди да е положил клетва в събранието, а настоящият политически герой пък по здравословни и други причини така и не пипна депутатската банка.

Каракачанов може и да е прав, че патриотичните лидери будят разнопосочни емоции у електората, но по-големият проблем е не кадрови, а идеологически. Колкото по-бързо патриотите обявят за какво ще се борят, ако влязат в парламента, толкова по-бързо привържениците им, които очевидно ги загърбиха през април, могат да преосмислят кое копче на машината да натиснат през юли.

Аналогична е ситуацията и у разнородния кръг на Мая. Там пък спорят да ги има ли Мутрите в името на коалицията. За Татяна Дончева и Николай Хаджигенов очевидно това е основният проблем. А дали пък по-важното не е да се намалят децибелите, за да могат избирателите да чуят за какво се борят тези видимо активни и атрактивни политици. Иначе остава усещането за дребнаво заяждане с ГЕРБ, които трябвало при всяко споменаване на коалицията “Мутри, вън!” да се вбесяват, че всъщност гонят хората на Бойко, а не хората на Мая от трибуната.

  • Коментар на седмицата №1: Херо Мустафа: Българите могат да спрат корупцията

    Коментар на седмицата №1: Херо Мустафа: Българите могат да спрат корупцията

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №1 и е събрал над 188 000 прочитания: Изявление на Нейно превъзходителство посланика на САЩ за “24 часа” Бъдещето на България зависи от собствените ѝ усилия за провеждане на необходимите реформи за гарантиране на прозрачност, отчетност и добро управление

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо