Без или с Волен, Каракачанов, с Мутри или без Мутри - пак я няма истинската политика

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9792004 www.24chasa.bg

Как се усеща дефицитът на истинска политика в тази държава! Два месеца преди изборите, които уж трябва да поправят народния вот, спечелили и загубили се занимават с необяснима коалиционна политика.

Например патриотите сами си слагат ограничение лидерите им да не водят листи като важно условие за единение на 11 юли.

Очевидно примерът на Бойко Борисов и Слави Трифонов е впечатлил г-н Каракачанов, който не иска колегите му Сидеров, Марешки и Симеонов, а и себе дори в парламента.

Бившият премиер се отказа, преди да е положил клетва в събранието, а настоящият политически герой пък по здравословни и други причини така и не пипна депутатската банка.

Каракачанов може и да е прав, че патриотичните лидери будят разнопосочни емоции у електората, но по-големият проблем е не кадрови, а идеологически. Колкото по-бързо патриотите обявят за какво ще се борят, ако влязат в парламента, толкова по-бързо привържениците им, които очевидно ги загърбиха през април, могат да преосмислят кое копче на машината да натиснат през юли.

Аналогична е ситуацията и у разнородния кръг на Мая. Там пък спорят да ги има ли Мутрите в името на коалицията. За Татяна Дончева и Николай Хаджигенов очевидно това е основният проблем. А дали пък по-важното не е да се намалят децибелите, за да могат избирателите да чуят за какво се борят тези видимо активни и атрактивни политици. Иначе остава усещането за дребнаво заяждане с ГЕРБ, които трябвало при всяко споменаване на коалицията “Мутри, вън!” да се вбесяват, че всъщност гонят хората на Бойко, а не хората на Мая от трибуната.

  • Бруталното убийство в Русе - толкова много ни чули, ни видели

    Бруталното убийство в Русе - толкова много ни чули, ни видели

    Можеше ли аптекарката в Русе да не стане жертва на изпечени престъпници? Само защото бандитите са знаели, че носи у себе си големи суми пари, ли е изгубила живота си? Защо никой не се обади в полицията, когато мнозина не само са видели, че насред улица в града е изоставен автомобилът ѝ, ами се е намерил дори някой “майстор” да протестира
  • Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Публикуваме отново най-четените през седмицата анализи, коментари и мнения. Това лично мнение на проф. Огнян Герджиков е № 3 и е четено от 54 148 души. Колкото хората са по-невежи в дадена област, толкова са по-категорични СВЕТЪТ вече не е същият. Той е завладян от пандемия, която тотално наруши неговия ритъм

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо