Ивайло Дичев: След острия разговор в "Панорама" - интервю за шимпанзетата. Попадение!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9796289 www.24chasa.bg
Ивайло Дичев

"Панорама. След остър разговор между лидери, според мен подбрани като разумни и сговорчиви - интервю за разума на шимпанзетата. Чудесно попадение на Василев!". Това написа във фейсбук проф. Ивайло Дичев, културен антрополог.

Дичев очевидно визира широко коментирания в социалните мрежи спор в снощната "Панорама" по БНТ между Тошко Йорданов, зам.-председател на партията на Слави Трифонов и Любен Дилов - син, депутат от ГЕРБ в 45-ото Народно събрание. 

След политическия дебат в "Панорама" имаше интервю с най-известната в света експертка по човекоподобни маймуни, която участва в Софийския фестивал на науката.

  • Граждански арест? А полицията?

    Граждански арест? А полицията?

    Идеята за граждански арест не един път се е появявала в публичното пространство - най-пресният случай е този от събота, при който обикновен гражданин “арестува” пиян шофьор, предизвикал катастрофа и впоследствие опитал да избяга от произшествието. “Граждански арест” - на пръв поглед звучи добре. Неслучайно обаче за тази цел има и органи на реда
  • Коментар на седмицата №1: Херо Мустафа: Българите могат да спрат корупцията

    Коментар на седмицата №1: Херо Мустафа: Българите могат да спрат корупцията

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №1 и е събрал над 188 000 прочитания: Изявление на Нейно превъзходителство посланика на САЩ за “24 часа” Бъдещето на България зависи от собствените ѝ усилия за провеждане на необходимите реформи за гарантиране на прозрачност, отчетност и добро управление

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо