Новият здравен министър пуска пак зелените коридори, както го посъветва старият

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9804366 www.24chasa.bg
Проф. Костадин Ангелов Снимка: Фейсбук

Промените, които служебният министър д-р Стойчо Кацаров въведе с първата си заповед, дадоха приоритет от понеделник до четвъртък в имунизацията на хората над 60 г. и на тези с тежки хронични заболявания. С обновена заповед гореспоменатите ще се ваксинират приоритетно, а коридорите ще останат отворени за всички останали. Проф. Костадин Ангелов неколкократно призова здравния министър да преосмисли заповедта и новите правила . 

Той излезе с коментар по темата: 

Здравният министър се вслуша в призива ми и отмени заповедта си за ограничаване на зелените коридори за ваксинация 24 часа, след като я подписа.

В редакцията на документа има една нова дума - “ приоритетно”. Това обаче изменя изцяло смисъла на текста.

Така свободното ваксиниране ще продължи!

Днес няма прессъобщение и нарочно обявен брифинг, на който да се обяви редакцията на заповедта. Затова я качвам тук.

П.С.

Надявам се новото ръководство на МЗ да признае и факта, че ваксинираните хора над 60-годишна възраст са 50% от всички българи с поставени ваксини.

(От фейсбук)

  • Светът е футбол, но не и за България

    Светът е футбол, но не и за България

    От вчера светът, колкото и банално да звучи, е футбол. Снощи в Рим се откри европейското първенство по футбол с мача Турция - Италия, а в неделя тръгва, както би се изразил Стратега от Мировяне Димитър Пенев, европейското на Южна Америка. За разлика от съседите от Северна Македония, които макар и през баражите от Лигата на нациите успяха да се
  • Херо Мустафа: Българите могат да спрат корупцията

    Херо Мустафа: Българите могат да спрат корупцията

    Изявление на Нейно превъзходителство посланика на САЩ за “24 часа” Бъдещето на България зависи от собствените ѝ усилия за провеждане на необходимите реформи за гарантиране на прозрачност, отчетност и добро управление, казва тя През първите няколко седмици от пристигането си в България през 2019 г