Пълна деградация на българската демокрация

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9825945 www.24chasa.bg
Георги Марков

Доживяхме Минекян от БСП-то на соцветеранките Майчето и Танчето, и Бабикян да уволнява Емил Кошлуков – директор на БНТ.

Комунистическият потомък ще уволнява политическия затворник от времето на комунизма Емил Кошлуков. Човекът, който бе в основата на студентската жива верига на 14 декември 1989 г., след която десетки хиляди софиянци обградихме парламента и свалихме чл. 1 от Живковата конституция. Комунистическа издънка уволнява водача на най-голямото студентско шествие срещу комунизма в Източна Европа – това на 2 март 1990 г. в София, тръгнало начело с Емил Кошлуков от стадион „Дружба“ по „Графа“, „Патриарха“, „Витошка“, та до Партийния дом.

Уж десният Христо Иванов-Бойкикев и уж юрист – мълчи и не защитава основателя на СДС и антикомунист Емил Кошлуков. Ще мълчи, разбира се, и той е отломка на славна комунистическа фамилия от съветски тип.

Няма нищо случайно, щом президентът размаха юмрук и сипеше обиди към депутати и министри, избрани от над 1 млн. българи, дето другарят Тодор Живков не си го е позволявал.

Останахме без парламент, който изкара едва 9 дни, в които започна да закрива съдилища и да вади прокуратурата от съдебната власт. Белким, угоди на спонсорите. 165 депутати от новото комунистическо неолиберално ОФ се уплашиха да управляват и не съставиха правителство. Харизаха го на президента.

Председателят на ВКС Лозан Панов се оплаква от главния прокурор в чуждестранното издание „Шпигел“ и ходи на политически митинги в чужбина срещу законно избраното полско правителство. Съдии освобождават убийци по служебни бележки на НПО-та. Съдебната ни система е тотално разнебитена от конфликти между съда и прокуратурата на най-високо ниво.

Пряката демокрация бе разстреляна. Референдумът за мажоритарните избори бе бламиран от самите му инициатори.

Затова на Орлов мост 2021 г. няма да видим хора от ранга на д-р Желев, Блага, Елка, Дертлиев и Стефан Савов, а ще видим Слави, някакъв Африкански, някакво полуотче и прочее.

Пълна деградация на българската демокрация.

P.S.: Служебното правителство не може да взима по Конституция стратегически решения за България. Нито във вътрешната, нито във външната политика – като например за Македония. Това го е казал Конституционният съд в тълкувателно решение 1992 г.

(От фейсбук)

  • За повече коли трябва добра инфраструктура

    За повече коли трябва добра инфраструктура

    България е в дъното на класацията на страните в Европа по брой автомобили на глава от населението. У нас са 407 на 1000 души. За сравнение, в Италия има 663 автомобила на 1000 души. Отделен въпрос е, че българският автомобилен парк е най-остарелият в Европа - караме вехти и потрошени коли. Докато светът върви към автомобили
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо