Коментар на седмицата №1: Пълна деградация на българската демокрация

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9838390 www.24chasa.bg
Георги Марков

Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №1 и е събрал над 72 000 прочитания.

Доживяхме Минекян от БСП-то на соцветеранките Майчето и Танчето, и Бабикян да уволнява Емил Кошлуков – директор на БНТ.

Комунистическият потомък ще уволнява политическия затворник от времето на комунизма Емил Кошлуков. Човекът, който бе в основата на студентската жива верига на 14 декември 1989 г., след която десетки хиляди софиянци обградихме парламента и свалихме чл. 1 от Живковата конституция. Комунистическа издънка уволнява водача на най-голямото студентско шествие срещу комунизма в Източна Европа – това на 2 март 1990 г. в София, тръгнало начело с Емил Кошлуков от стадион „Дружба“ по „Графа“, „Патриарха“, „Витошка“, та до Партийния дом.

Уж десният Христо Иванов-Бойкикев и уж юрист – мълчи и не защитава основателя на СДС и антикомунист Емил Кошлуков. Ще мълчи, разбира се, и той е отломка на славна комунистическа фамилия от съветски тип.

Няма нищо случайно, щом президентът размаха юмрук и сипеше обиди към депутати и министри, избрани от над 1 млн. българи, дето другарят Тодор Живков не си го е позволявал.

Останахме без парламент, който изкара едва 9 дни, в които започна да закрива съдилища и да вади прокуратурата от съдебната власт. Белким, угоди на спонсорите. 165 депутати от новото комунистическо неолиберално ОФ се уплашиха да управляват и не съставиха правителство. Харизаха го на президента.

Председателят на ВКС Лозан Панов се оплаква от главния прокурор в чуждестранното издание „Шпигел“ и ходи на политически митинги в чужбина срещу законно избраното полско правителство. Съдии освобождават убийци по служебни бележки на НПО-та. Съдебната ни система е тотално разнебитена от конфликти между съда и прокуратурата на най-високо ниво.

Пряката демокрация бе разстреляна. Референдумът за мажоритарните избори бе бламиран от самите му инициатори.

Затова на Орлов мост 2021 г. няма да видим хора от ранга на д-р Желев, Блага, Елка, Дертлиев и Стефан Савов, а ще видим Слави, някакъв Африкански, някакво полуотче и прочее.

Пълна деградация на българската демокрация.

P.S.: Служебното правителство не може да взима по Конституция стратегически решения за България. Нито във вътрешната, нито във външната политика – като например за Македония. Това го е казал Конституционният съд в тълкувателно решение 1992 г.

(От фейсбук)

  • Трябва хладен разум за помощите заради парещите енергийни цени

    Трябва хладен разум за помощите заради парещите енергийни цени

    Премиерът Стефан Янев заяви, че се обмислят мерки за компенсиране на скъпия ток. Работна група с водещи от финансовото министерство обмисля как да се компенсира бизнесът, а в бъдеще и домакинствата от скачащите цени. “24 часа” научи, че идеите са около работещата схема 60/40, но всичко било още в сурово състояние
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо