Евгени Будинов към Минеков: Знаете ли на какво точно сте министър?

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9840208 www.24chasa.bg
Евгени Будинов

"Обиждате колегите ми, обиждате всички работещи в сферата на културата! Вие знаете ли на какво точно сте министър?". С тези думи актьорът и бивш депутат от ГЕРБ Евгени Будинов се обърна към служебния министър на културата проф. Велислав Минеков. 

Ето какво написа Будинов във фейсбук:

"Служебният министър на културата Велислав Минеков заплашително заяви, че ще „спре“ работата на театри, опери и музеи, като ги нарече неработещи „предприятия“. Срам и позор, г-н министър! Обиждате колегите ми, обиждате всички работещи в сферата на културата! Вие знаете ли на какво точно сте министър?

Категорично се обявявам срещу подобно говорене, срещу всяване на страх и разделяне на хората на културата! Нито едно правителство на #ГЕРБ не си позволи да посегне на нито един храм на културата, на нито един културен институт, на нито един творец.

Явно служебното правителство е решило да проведе геноцид в театрите за двата месеца на своето управление! Наистина срамно!

Също така от началото на годината е спряна работата на Националния филмов център и на всички кинодейци. Служебният министър е решил да спре процедурите и да блокира двойно по-голямото финансиране, което предишното правителство осигури за всички, работещи в сферата на киното. По този начин ли ще надграждате постигнатото досега, г-н @Minekov?