Предимство да имат идеите, а не нападките преди вота

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9872124 www.24chasa.bg

В петък, 11 юни, започва официално предизборната кампания за новите парламентарни избори. Всъщност това разграничение е само формално, защото сегашната кампания е продължение на онази, старата, преди вота на 4 април.

Кратката история на 45-ия парламент всъщност беше не само генерална репетиция за следващия, но и активна предизборна кампания. Точно по тази причина поведението на партиите и техните лидери беше преобладаващо агресивно - никой с никого не си говореше, предимство имаше лепенето на етикети - кой е лош и кой добър.

Тези червени разграничителни линии, направени главно за удобство на неориентираните избиратели, изтикаха на заден план важния разговор за идеите на политиците как да живеем по-добре. Не става само с “изчегъртване”, трябват и интелигентни решения. Това отсъстваше от кампанията, а за смислени диалози и дебати между политическите противници и дума не можеше да става.

Понеже сегашната предизборна кампания ще си е чисто продължение на предишната, добре е политиците да видят основната си грешка. А тя е, че дадоха предимство на нападките и разграниченията, вместо да отворят път с предимство за идеите. Видя се, че 45-ото народно събрание не роди кой знае какво. Дано новото да не е такова - има шанс, ако идеите сменят агресията.

Материал по темата четете тук.

  • Милиарди левове чакат икономиката да тръгне

    Милиарди левове чакат икономиката да тръгне

    Едни поне 30 млрд. лв. май чакат икономиката да тръгне нагоре, за да бъдат похарчени. Поне така може да бъдат разчетени последните данни на БНБ, които показват, че сумата на депозитите е с толкова по-голяма от тази на кредитите. (Виж 8-а стр.) По принцип привличането на влогове се смята за най-стабилния източник за финансиране на заеми
  • Коментар на седмицата №1: Херо Мустафа: Българите могат да спрат корупцията

    Коментар на седмицата №1: Херо Мустафа: Българите могат да спрат корупцията

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №1 и е събрал над 188 000 прочитания: Изявление на Нейно превъзходителство посланика на САЩ за “24 часа” Бъдещето на България зависи от собствените ѝ усилия за провеждане на необходимите реформи за гарантиране на прозрачност, отчетност и добро управление

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо