И хората с антитела да имат право на сертификат

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9875185 www.24chasa.bg

Има три начина човек да докаже, че е защитен от ново заразяване с коронавирус. Ако е ваксиниран, ако е имал положителен PCR преди време, което означава, че вече е преболедувал, и ако без наличието на положителен PCR има доказано достатъчно антитела.

Онези, които попадат в третата категория - не са си правили PCR, когато са се заразили, но имат антитела, обаче са прецакани, защото нямат право на въпросния сертификат, с който да могат да пътуват например безпроблемно в други страни от Европа.

За този акт на дискриминация обърна внимание и националният омбудсман. По изчисления на Диана Ковачева поне 100 хил. българи са потърпевши, защото са преболедували, но имат само антигенен тест. Ако към тях се прибавят и онези, които не са имали 100 лева за PCR тест, може да се окаже, че поне 200 000 души имат право на сертификат, но няма да им го дадат.

Защо се стига до този абсурд? Да не би производителите на PCR тестове да имат лобисти на най-високо ниво в Европа? Защото ако човек не може да получи полагащия му се сертификат, само защото няма PCR, пак ще трябва да извади 100 или 200 лева, за да отиде на море в Гърция например. Че това си е чиста дискриминация, гарнирана с лобизъм.

  • 18 дни до вота - всички на ускорен курс как се гласува с машина

    18 дни до вота - всички на ускорен курс как се гласува с машина

    До изборите остават 18 дни. Този вот ще е изпитание, защото за пръв път във всички селища с повече от 300 избиратели ще се гласува само с машини. Ще се справят ли хората с тази новост? Има риск, и дори не само защото хората нямат технически умения, а и заради естественото стъписване на мнозина, когато трябва да направят за пръв път нещо непознато
  • Коментар на седмицата №1: Херо Мустафа: Българите могат да спрат корупцията

    Коментар на седмицата №1: Херо Мустафа: Българите могат да спрат корупцията

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №1 и е събрал над 188 000 прочитания: Изявление на Нейно превъзходителство посланика на САЩ за “24 часа” Бъдещето на България зависи от собствените ѝ усилия за провеждане на необходимите реформи за гарантиране на прозрачност, отчетност и добро управление

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо