Как Германия узря за идеята на българските зелени коридори

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9884082 www.24chasa.bg

В Германия се случи нещо направо революционно по отношение на реда за ваксиниране. Доскоро гражданите в страната знаеха точната дата, на която може да се ваксинират - на някои редът им щеше да дойде едва през 2022 г. Сега обаче желаещите могат да се ваксинират дори на входа на бара, който посещават. 

Така Германия се отказа на практика от строгите списъци за ваксиниране и узря за идеята на българските зелени коридори, в които всеки желаещ може да се имунизира срещу коронавируса.
 Да, различните правителства прилагат различен подход, за да накарат повече хора да се ваксинират. В някои страни предлагат кебапче след инжекцията, в други се разиграва томбола с нови леки автомобили. 

България също трябва да помисли какво още може да се направи, за да се ускори ваксинирането - зелените коридори и изнасянето на пунктове за ваксини в паркове в големите градове дават резултат, но той е далеч от желаните темпове. Необходими са още усилия, за да се увеличи темпото на ваксиниране - моментът е особено подходящ, докато имаме ниво с малко заразени.

  • Коалицията на желаещите: Слави играе вабанк

    Коалицията на желаещите: Слави играе вабанк

    Обръгнали в политическите игри и битки каки и батковци, чичковци и лелички правят неумели метафори на гърба на Слави Трифонов - неговите депутати били още в детската градина и за една седмица трябвало да стигнат поне ниво на средно образование в политиката. С какво ги предизвикаха от “Има такъв народ”
  • Диляна Ценова

    Коментар на седмицата №1: В парламента гномове избиват комплекси

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи за изминаващата седмица. Този е №1 с 132 728 четения. Искат още чегъртане В средата на май записах за “24 часа” интервю с известния юрист проф. Пламен Киров по повод вероятността машинното гласуване да бъде обявено за противоконституционно. Ако това се случи, коментира професорът

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо