Пандемията ни нареди на 45-о място по щедрост - ето защо

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9887632 www.24chasa.bg

Една приятна изненада - пандемията от коронавируса нареди българите на 45-о място по щедрост от 114 изследвани страни в света. За първи път България е сред водещите в международната класация, а само допреди 2-3 години е била на 126-о - 127-о място. В която - пак изненадващо, изпадат от челото страни като САЩ, Канада и Великобритания.

Как и защо изпреварваме много други страни с традиция в благотворителността?

Отговорът е ясен - трудностите и страданията на хиляди българи по време на пиковете със заразени от COVID предизвикаха огромна съпричастност сред българите.

На преден план излезе желанието на хората да помагат - с колкото и с каквото могат. Едни даряваха кръвна плазма, други станаха доброволци в болниците на предна линия, трети събираха средства за закупуване на медицинска апаратура. И възрастните хора не останаха безучастни - запомнихме името на 80-годишната баба Надие, която дари пенсията си на медиците от болницата в Исперих. Страшната 2020 г. ни показа, че когато бедата дойде, българите се обединяват срещу нея, без да жалят пари и сили.

  • И веднъж в месеца да заседават депутатите, законите пак може да не са читави

    И веднъж в месеца да заседават депутатите, законите пак може да не са читави

    Качеството на законите, които се приемат в Народното събрание, в най-добрия случай вероятно би заслужило оценка среден 3. Причините за това са много, но водещи са честите промени и ремонти на важни закони. Така понякога се стига до 30-40 промени в един закон и дори корифеи в правото не могат да им хванат началото и края
  • Диляна Ценова

    Коментар на седмицата №1: В парламента гномове избиват комплекси

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи за изминаващата седмица. Този е №1 с 132 728 четения. Искат още чегъртане В средата на май записах за “24 часа” интервю с известния юрист проф. Пламен Киров по повод вероятността машинното гласуване да бъде обявено за противоконституционно. Ако това се случи, коментира професорът

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо