Диво, диво, но трябва да има и нещо питомно в палатката на плажа

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9895543 www.24chasa.bg

Идеята, че човек може да отиде на плажа и да бодне там палатката си, без да плаща за каквото и да е, скоро ще бъде пенсионирана.

Защото дори и най-яростните екоактивисти ще се съгласят, че някой трябва да събира сметта след дивите къмпингари, а никак не е екологично морето да поема част от боклуците, които неизбежно остават на плажа, когато няма правила или когато те не се спазват.

Затова е добре, че се прави опит за някакви правила и регулация кой къде може да опъне палатка или да остави кемпера си. (Виж 2-а стр.)

Морските общини (особено по-малките) всяка година отделят значителни средства от бюджета си, за да почистят в края на сезона след така нареченото диво къмпингуване. Това няма как да продължи все така - едни си правят купона, безплатно се кефят на плажа, а други плащат и чистят след тях. Идеята за дивото къмпингуване трябва да понесе и някои питомни детайли - да има санитарни възли на всеки плаж, а любителите на дивия къмпинг да си плащат за тази екстра да спят под звездите. Иначе няма как да бъде.

  • Коалицията на желаещите: Слави играе вабанк

    Коалицията на желаещите: Слави играе вабанк

    Обръгнали в политическите игри и битки каки и батковци, чичковци и лелички правят неумели метафори на гърба на Слави Трифонов - неговите депутати били още в детската градина и за една седмица трябвало да стигнат поне ниво на средно образование в политиката. С какво ги предизвикаха от “Има такъв народ”
  • Диляна Ценова

    Коментар на седмицата №1: В парламента гномове избиват комплекси

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи за изминаващата седмица. Този е №1 с 132 728 четения. Искат още чегъртане В средата на май записах за “24 часа” интервю с известния юрист проф. Пламен Киров по повод вероятността машинното гласуване да бъде обявено за противоконституционно. Ако това се случи, коментира професорът

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо