Милена Фучеджиева: Милена Славова е бунтар, но не е бунт да обиждаш

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9917748 www.24chasa.bg
Милена Фучеджиева

Писателката и сценаристка Милена Фучеджиева коментира публикацията на рокпевицата Милена Славова срещу гей парада.

"Горко на нормалните хора, задушаваме се вече от наглостта и парадирането на разни извратеняци. И не се извинявам за думите си", написа Милена Славова преди два дни във фейсбук, а малко след това профилът й там бе блокиран. По-късно потвърди позицията си срещу гей парада и в интервюто си по Нова тв.

"Горе-долу проследих скандала около Милена Славова. Видях статуса й срещу Прайда. И тъй като смятам за категорично неприемливо да наричаш ЛГБТ хората "извратеняци", реших все пак да изгледам интервюто й по "Нова".

Реагирала е на снимка с българското знаме, завряно в задник. Окей. Това е брутално грозно. Но ако тя е в час със социалните мрежи и изобщо с развитието на обществото глобално, което всеки, който прекарва някакво време в социалните мрежи би трябвало да е, тя би трябвало да знае, че е пълно с екстремни примери, изказвания и снимки на всякаква тема. Снимката със завряното в задник знаме циркулира от много отдавна. Правила ми е впечатление, меко казано. Но аз знам, че тя е изключение, не правило. И се надявам, че Милена Славова е изтрита само заради думата "извратеняци", която е недопустима, както казах. Тя надъхва с омраза и неприемане", написа Милена Фучеджиева.

И продължава: "Културата на общуване на българите е ниска, много ниска. Милена е бунтар, но не е бунт да обиждаш. Тя е възмутена от хейта, но той е отговор на "извратеняци", което е началото на хейта. Омразата поражда омраза в отговор. Проста и тъжна последователност.

Иначе хората определено не бива да бъдат докладвани и блокирани заради мнението, че гей парадите са им в повече, ако то е изказано културно, спокойно и аргументирано без епитети. Те имат право на подобно мнение така, както и ЛГБТ хората имат право един ден в годината да минат през всеки град в най-пъстрия си вид.

Когато си публична личност не можеш да си служиш с език на омразата зад който се нареждат нацитата. Просто би трябвало да е унизително и недопустимо за самата/самият теб."

  • И веднъж в месеца да заседават депутатите, законите пак може да не са читави

    И веднъж в месеца да заседават депутатите, законите пак може да не са читави

    Качеството на законите, които се приемат в Народното събрание, в най-добрия случай вероятно би заслужило оценка среден 3. Причините за това са много, но водещи са честите промени и ремонти на важни закони. Така понякога се стига до 30-40 промени в един закон и дори корифеи в правото не могат да им хванат началото и края
  • Диляна Ценова

    Коментар на седмицата №1: В парламента гномове избиват комплекси

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи за изминаващата седмица. Този е №1 с 132 728 четения. Искат още чегъртане В средата на май записах за “24 часа” интервю с известния юрист проф. Пламен Киров по повод вероятността машинното гласуване да бъде обявено за противоконституционно. Ако това се случи, коментира професорът

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо