Рискът от делта варианта на COVID не е за подценяване

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9934547 www.24chasa.bg

Лятото е време за купон, за разпускане по всички линии, а и данните за намаляващите нови случаи на заразени с коронавирус у нас носят усещането, че се връщаме към старото нормално.

Това обаче може да се окаже фалшиво успокоение на ситуацията - в Европа вече се усеща напрежение заради разпространението на делта варианта. Канцлерът Меркел призова да не се пускат граждани от Великобритания в страните от ЕС, а в Русия индийският щам буквално върлува и бурята сякаш тепърва се развихря там. А на българското море хотелиерите все пак гледат с надежда за повече руски туристи.

Може да се окаже, че хванатите случаи на водачи в градския транспорт на София са само началото на нова вълна от заразени. Ако това стане, лятото направо ще бъде провалено. Не само за туристическия бранш, а и за българите, които го чакат с нетърпение, за да забравят тегобите от коронакризата. Затова рискът от делта варианта на COVID не е за подценяване. Носенето на маски в затворени помещения и в обществения транспорт трябва наистина да е задължително, а не пожелателно (каквато тенденция се налага в последно време). А още по-важно е да се засили кампанията с ваксинирането.

  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо