Съгласие поне за еврото

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9941604 www.24chasa.bg

Видно е, че не са много нещата, по които може да има съгласие между стари и нови управляващи. Но явно пътят ни към еврото е такава тема. Защото служебното правителство одобри вече изготвения от предишния кабинет план за въвеждане на евровалутата в България.

При това без особени промени - 1 януари 2024 г. остава като дата за еврото. Има само една по-значима поправка и тя е в това, че няма да има преходен период, в който цените у нас да са в левове и евро.

Иначе е радостно, че няма съмнения за пътя на България към еврото. А въвеждането му носи само ползи - стабилност, ниски лихви, по-висок рейтинг за държавата, повече инвестиции и по-високи доходи.

  • Много ползи от еврото, една от тях - усмирява цените

    Много ползи от еврото, една от тях - усмирява цените

    България е на финалната права преди еврозоната. Държавата вече има приет от правителството национален план с разписани ясни стъпки и мерки срещу спекулата при преизчисляване на цените. От приемането на еврото може да извлечем само ползи. Икономиката ще стане по-конкурентна, което води до по-високи доходи и стандарт на живот
  • Мая Манолова СНИМКА: АРХИВ

    Мая Манолова: Надминаха Борисов! Не повярвах за закона за наказателните списъци

    "Онемях! Надминаха Борисов! Не повярвах, че ПП и Асен Василев са способни на такъв закон за наказателните списъци. Но е факт и дано се вразумят и не го внесат в парламента". Това написа във фейсбук Мая Манолова, лидер на "Изправи се.БГ" относно черновата на Закон за мерки за превенция и защита на националната сигурност от рискове за икономическата

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо