Изоставаме, май фатално, със стимули за нова кола

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9953858 www.24chasa.bg

България пак е на път да се подреди на опашката в ЕС - този път изоставането ни ще е с новите коли. Европа се кани да спре само след 15 г. завинаги дизеловите и бензиновите автомобили, а ние тук спорим дали да има екостикери, с които ограничават движението на цапащите. А за стимули за нова кола и дума не се обелва, докато в Европа навсякъде увеличават облекченията.

Мотивът у нас да няма стимули е липсата на достоверна информация каква е средната възраст на колите по категории. Неофициално обаче битува мнението, че нямаме собствена марка кола и всеки стимул за покупка на нова е субсидиране на чужди икономики. Но българските производители на компоненти за автомобили дават 11% от БВП и такава мярка ще помогне на икономиката ни.

Та е дошло времето за стимули за нова кола. Иначе все така ще се купуват стари, замърсяването от които директно се отразява на здравето и качеството на живот.

Вижте материал по темата тук.

  • Кой има полза от сатанизирането на лекарите

    Кой има полза от сатанизирането на лекарите

    Сатанизирането на българските лекари продължава. Всеки ден излизат различни по посока компромати и върви чистка с неясна мотивация. Мислехме си, че това е породено от неистовия стремеж да се ликвидира всичко, което мирише на Бойко Борисов. Да, ама не, както казваше Петко Бочаров (R.I.P.). Според последните социологически данни партия ГЕРБ твърдо е
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо