Ниската активност в Благоевград е наистина тревожна

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9955471 www.24chasa.bg

От изборите на 4 април имаше поне едно нещо, което трябва да отчетем като плюс. Намаля делът на негласуващите активисти. Тоест тези хора, които имат отношение към случващото се в държавата, не са самоизолирали се аутисти, но не намират за какво да гласуват.

Това е главният резервоар за гражданска активност и това, че на 4 април имаха мотивация да отидат до урните, бе чудесно.

Частичните местни избори в Благоевград показват спад в дела на тези хора, което е видно от ниската избирателна активност. Въпросът е какво причинява тази ниска активност - дали това, че заради отказа да се състави правителство след изборите на 4 април отново демотивира именно тези социалноактивни граждани, които дълги години не виждаха причина да дадат гласа си.

Или има някакви местни особености в Благоевград. Или пък прословутите машини наистина плашат избирателите и те не им вярват и затова не излизат да гласуват.

При всички положения за нацията е по-добре да има висока активност и участие на повече граждани в управлението. Тъй че - докоснете тъчскрийна!

  • Кой има полза от сатанизирането на лекарите

    Кой има полза от сатанизирането на лекарите

    Сатанизирането на българските лекари продължава. Всеки ден излизат различни по посока компромати и върви чистка с неясна мотивация. Мислехме си, че това е породено от неистовия стремеж да се ликвидира всичко, което мирише на Бойко Борисов. Да, ама не, както казваше Петко Бочаров (R.I.P.). Според последните социологически данни партия ГЕРБ твърдо е
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо