Конкуренцията прави чудеса и в държавната администрация

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9960850 www.24chasa.bg

Че конкуренцията е основен двигател на пазара и създава по-изгодни оферти за потребителите, е ясно отдавна.

Но сега тя успешно сработи и в държавната администрация. 602 писма за намерения за инвестиции, експорт и сътрудничество са събрали търговските аташета за 5 седмици в рамките на конкурса, който им организира министърът на икономиката Кирил Петков.

А в събота се очаква да се подпише споразумение за завод за коли на ток край Ловеч.

Сега остава и да се спази идеята на състезанието и най-добрите да бъдат отличени, защото се оказало, че общата потенциална стойност на инвестициите е около 2 млрд. евро.

И още по-важно е тези намерения да се превърнат в истински проекти. Защото от намеренията за инвестиции до готовото предприятие има да се извърви много дълъг и трънлив път.

Засиленият интерес към България всъщност показва, че страната ни е добро място за инвестиции - ниски данъци, добри специалисти, държавата помага.

И единственото, което остава, е да се обясняват настойчиво предимствата ни, вместо да се топим по чужбина колко сме зле.

  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо