Милиарди идват, да ги похарчим интелигентно

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9968424 www.24chasa.bg

Милиарди евро и долари са тръгнали към България в следващите години. Рогът на изобилието идва първо с 6 млрд. евро от ЕС по плана за възстановяване. Оказа се, че към него може да се добавят част от 650 млрд. долара, които МВФ осигурява. Отделно са пари от еврофондовете.

И поговорката “Пари нема, действайте” може да спокойно да се превърне в “Пари има, действайте”.

Остава само парите да бъдат похарчени интелигентно. Тоест да отидат за проекти, които ще създадат нови работни места, добавена стойност, ръст на икономиката и по-високи доходи. За да се случи това, трябват ясни и прозрачни правила, приоритети и единомислие на всички политически партии, които ще влязат в следващия парламент.

В противен случай милиардите може да ни подминат или да отидат за чешмички, от които полза няма да има за никого освен за едни “наши” хора, които са ги усвоили. И надали ще има втори случай, в който България да има възможност да разполага с толкова големи пари накуп.

  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо