Министър за ромите - новост, която е добре да се подкрепи

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9981656 www.24chasa.bg

Една новост в правителството, предложено от “Има такъв народ”, заслужава да получи подкрепа. Това е постът за министър без портфейл по ромските въпроси. А кандидат за този пост е една успяла млада жена, лекар, анестезиолог, самата тя ромка от Перник. 

Дано тя и хора като нея успеят да обърнат тренда с избуялото антициганско говорене, което в предизборната кампания получи допълнителен тласък от акциите в ромските махали срещу купуването на гласове.

А точно хора като д-р Антония Валентинова може да покажат на цялото общество, че човек може да успее и да се реализира, когато получи сериозна подкрепа, включително и за да завърши образованието си. И на ромската общност също са необходими подобни успели лидери, които да показват, от една страна, разбиране на проблемите им и загриженост, а от друга - че има реални шансове за всички български граждани, независимо от техния етнос и произход, като особено важно е да се залага на образованието.

Излишно е да добавяме, че без образовано младо поколение няма как страната ни да напредва - и в икономиката, и по жизнен стандарт. На хора като д-р Антония Валентинова може и трябва да се гласува доверие - тя може да стане първата ромка на министерски пост в България.

  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо