Атаката срещу болниците за COVID битката е позорна

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9984849 www.24chasa.bg

На война не броиш колко патрона са изстреляни, а спасяваш гола кожа, човешки живот. Тази жестока истина не искат да проумеят онези, които сега организират административен тормоз със задна дата над болниците, които застанаха буквално под огъня, когато се развихри COVID епидемията у нас.

Хубаво е да има проверки и ако някой е крал или нарушил правилата, да носи отговорност. Но да се глобяват лекари, че не са сложили втори кламер на третия екземпляр, защото така било по алгоритъм, е скандално. Скандално е сега да питаме за скъпи респиратори, маски, лекарства - не е ли ясно, че се купуваха на двойни и тройни цени, защото и в Европа, и в света имаше тотален дефицит, и всеки отговорен управник ще го направи, когато се опитва да защити своите граждани.

Скандално е днес оценки на битката с коронавируса да се дават от хора, които не стъпиха в COVID отделение, не отидоха доброволци, не подкрепиха медиците по никакъв начин.

Същите тези хора очевидно не си дават сметка, че вместо да нападат и омаловажават труда на медиците, трябва да им благодарят за поетия от тях висок риск.

И още нещо - на какво ли ще разчитат при нова сериозна вълна от заразени, ако сега нападат лекари и тормозят с административен натиск болниците, не е ясно. Защото атаката срещу болниците за COVID битката е позорна.

  • Кой има полза от сатанизирането на лекарите

    Кой има полза от сатанизирането на лекарите

    Сатанизирането на българските лекари продължава. Всеки ден излизат различни по посока компромати и върви чистка с неясна мотивация. Мислехме си, че това е породено от неистовия стремеж да се ликвидира всичко, което мирише на Бойко Борисов. Да, ама не, както казваше Петко Бочаров (R.I.P.). Според последните социологически данни партия ГЕРБ твърдо е
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо