Чобански комплимент за Христо Иванов

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9997174 www.24chasa.bg
ХРИСТО ИВАНОВ

Христо Иванов е потомствен интелектуалец и юрист по образование, та в ролята си на политик често суче по онзи маниер „от една страна ..., от друга страна ...” Днес обаче по един въпрос постъпи като мъж, а по друг се кани да постъпи като мъж.

„Демократична България” е „на ръба” да се откаже да иска министерски постове при разговорите с партията на Слави Трифонов, заяви Христо Иванов.

Според мен той ще демонстрира качества на истински лидер, ако убеди колегите си да вземат точно това решение. Така наистина ще са свободни да подкрепят или да не подкрепят политики, а не свои хора.

Мъжка постъпка е да се откажеш да искаш власт. И мъдра – самият Христо Иванов трябва да е научил нещо от злополучния си опит на правосъден министър в правителство на ГЕРБ, начело с Бойко Борисов.

От коя страна „на ръба” ще се окаже лидерът след вътрешнопартийните консултации със сподвижниците си, ще видим, но още днес той заслужава поздравления за ясната позиция, която зае заради срамната петъчна случка, устроена от даващите пресконференция партийни шефове от "Има такъв народ" на една журналистка. Христо Иванов коментира: не може някой да се държи като чобанин и да обижда хора, които публично му задават въпроси.

Е, това му се получи малко интелектуално-юридически, защото този чобанин не беше назован поименно. Но други политически мъже не направиха и толкова.

Той и моят комплимент към Христо Иванов май се получи малко чобански, но наистина мисля, че той заслужи уважение. Поне моето.

Иванов отказва министри в кабинет на Слави

  • Бруталното убийство в Русе - толкова много ни чули, ни видели

    Бруталното убийство в Русе - толкова много ни чули, ни видели

    Можеше ли аптекарката в Русе да не стане жертва на изпечени престъпници? Само защото бандитите са знаели, че носи у себе си големи суми пари, ли е изгубила живота си? Защо никой не се обади в полицията, когато мнозина не само са видели, че насред улица в града е изоставен автомобилът ѝ, ами се е намерил дори някой “майстор” да протестира
  • Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Публикуваме отново най-четените през седмицата анализи, коментари и мнения. Това лично мнение на проф. Огнян Герджиков е № 3 и е четено от 54 148 души. Колкото хората са по-невежи в дадена област, толкова са по-категорични СВЕТЪТ вече не е същият. Той е завладян от пандемия, която тотално наруши неговия ритъм

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо