Чобански комплимент за Христо Иванов

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9997174 www.24chasa.bg
ХРИСТО ИВАНОВ

Христо Иванов е потомствен интелектуалец и юрист по образование, та в ролята си на политик често суче по онзи маниер „от една страна ..., от друга страна ...” Днес обаче по един въпрос постъпи като мъж, а по друг се кани да постъпи като мъж.

„Демократична България” е „на ръба” да се откаже да иска министерски постове при разговорите с партията на Слави Трифонов, заяви Христо Иванов.

Според мен той ще демонстрира качества на истински лидер, ако убеди колегите си да вземат точно това решение. Така наистина ще са свободни да подкрепят или да не подкрепят политики, а не свои хора.

Мъжка постъпка е да се откажеш да искаш власт. И мъдра – самият Христо Иванов трябва да е научил нещо от злополучния си опит на правосъден министър в правителство на ГЕРБ, начело с Бойко Борисов.

От коя страна „на ръба” ще се окаже лидерът след вътрешнопартийните консултации със сподвижниците си, ще видим, но още днес той заслужава поздравления за ясната позиция, която зае заради срамната петъчна случка, устроена от даващите пресконференция партийни шефове от "Има такъв народ" на една журналистка. Христо Иванов коментира: не може някой да се държи като чобанин и да обижда хора, които публично му задават въпроси.

Е, това му се получи малко интелектуално-юридически, защото този чобанин не беше назован поименно. Но други политически мъже не направиха и толкова.

Той и моят комплимент към Христо Иванов май се получи малко чобански, но наистина мисля, че той заслужи уважение. Поне моето.

Иванов отказва министри в кабинет на Слави

 • Шефът на ВКС е пръв сред равни, чрез него не се овладява съдебната власт

  Шефът на ВКС е пръв сред равни, чрез него не се овладява съдебната власт

  Съдийската колегия на ВСС стартира процедурата по избор на председател на Върховния касационен съд (ВКС) Ако и пленумът на кадровия орган одобри хронограмата, официалното начало ще бъде на 30 септември, а гласуването на 14 януари догодина. Изборът на тримата големи в съдебната власт по традиция предизвиква емоции
 • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

  Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

  Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо