
Какво ли не ментосаха търсачите на бързи и лесни печалби - сиренето и кашкавалът с палмово масло, киселото мляко може да трае с месеци, маслото спори с маргарина вътре в него, а за колбасите да не говорим, защото никой не знае какво има в тях.
И хлябът наш насъщен от години е обект на агресия - избелени брашна, набухватели, консерванти... Отдавна няма много общо с истинския български хляб от времето на нашите баби и дядовци. А българинът не сяда без него на масата. И затова тенденцията днес е все повече да се търсят онези продукти, които са истински. Потребителите стават все по-бдителни, знаят прекрасно, че с някакви нови технологии и добавки вместо по 1 вадят и по два хляба от фурната, без производителите да добавят и грам брашно повече.
Това варварско отношение към хляба трябва да спре - при него ментета не трябва да се допускат, защото е традиционен български продукт. Затова обаче контролът трябва да се затегне двойно и тройно.