Идеята, че човечеството ще почне да се храни с ларви на насекоми звучи напредничаво и екологично, но за тези цели сякаш обикновената кокошка изглежда по-естествена алтернатива. Освен че не е преживно животно и съответно няма въглероден отпечатък, може да се храни с органични отпадъци, а и снася всеки ден по едно яйце. Защото зад благородната идея да се допусне на пазара протеинова алтернатива на говеждото може да се появят не дотам етични практики. Например с това протеиново брашно да се замени изцяло месото в преработените храни като кренвирши, кайма и прочее, което едва ли ще е приемливо за повечето хора. А лакърдиите, дето ни ги разправят, как ще се промотират деликатеси от насекоми, са само за баламурници.
Ако насекомите бяха деликатес, човечеството отдавна щеше да ги е сложило на трапезата си. И на фона на това, което се задава, соевият протеин и палмовото масло изглеждат наистина като деликатеси. Защото след брашнения червей идва редът и на Musca domestica и Periplaneta americana като най-едър представител на семейство Blattidae.
Не е случайно, че никоя авраамическа религия не допуска консумацията на насекоми. Затова кокошката ни се вижда разумна алтернатива на говеждото от гледна точна на въглеродни емисии и нулев отпадък.