Евгени Крусев: Метрото е най-важният проект за столицата

Това е най-важният проект за София, както в транспортен, така и в екологичен план. Това каза заместник-кметът направление „Транспорт и транспортни комуникации“ в Столична община Евгени Крусев, цитиран от "Фокус". „Очаква се общият брой на пътниците, които всеки ден използват трите диаметъра на метрото да достигне половин милион души.

Отпускат 2 млн. лева, за да се намали безработицата в най-бедните райони

Държавата в борба с безработицата в най-бедните райони. Социалното министерство отпуска 2 милиона лева, за да намали безработните в общините, където всеки трети е извън пазара на труда, съобщи Би Ти Ви. 14 общини от три области са включени в пилотната програма, чиято цел е трайно безработните да бъдат обучени да повишат квалификацията си и да се

Ангелкова: Отчитаме 15% ръст на приходите в туризма за периода от януари до май

15% е ръстът на приходите в туризма за периода от януари до май. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на пресконференция в к.к. Златни пясъци, където се провежда изнесено заседание на Националния съвет по туризъм, предаде „Фокус“. Ангелкова отбеляза, че според статистиката от януари до май има 13% ръст на чуждестранните туристи,

Нови еко автобуси тръгват по линиите на градския транспорт в София

Нови еко автобуси, които тръгват по линиите на градския транспорт в София, ще бъдат официално представени на 25 юли от 11.00 часа на площада пред храм-паметника "Св. Александър Невски", съобщават от ВМРО, цитира БТА. Към момента вече са доставени 20 от новите газови автобуса с климатизация и вентилация.

Ангелкова: България ще има свои рекламни билбордове в Ню Йорк (Обновена)

България ще има рекламни билбордове в Ню Йорк, съобщи днес във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова, която участва в изнесено заседание на Националния съвет по туризъм, предаде БТА. Тя уточни, че предстои да бъдат разработени маршрути, които ще представят на туристите балнео- и СПА възможностите, които предлага страната ни.

Всяка седмица сменят менюто там, където софиянци за първи път пили наливна бира

Димитър Сарафски: Хората в България стават все по-взискателни, трябва да се отговори на това История, тайнственост и аристократична атмосфера има ресторант "Московска 15". Усещането вероятно се определя от богатото минало на мястото - преди време бе известно като Къщата с часовника, направена малко след Освобождението.

Бисер Петков: Започва обсъждането третото дете да се издържа изцяло от държавата (Обновена)

Предложихме в някои региони да се предложи възможност за обучение и заетост, като се пренасочат средства от бюджета. За тази година предвидената сума е 2 млн лева, коментира социалният министър Бисер Петков с сутрешния блок на Нова телевизия. Не съм участвал на срещата, след която бе поставена идеята за клас "прослужено време".

Без нови строежи на Калиакра

България ще забрани всякакво строителство в защитената зона “Калиакра”, но вече построените вятърни паркове, голф игрище и хотели там няма да бъдат разрушавани. Това гласи постигнатото между страната и ЕК извънсъдебно споразумение по делото, което комисията води срещу България от 2013 г. За постигнатото споразумение съобщи екоминистър Нено Димов.

Патриотите със закон за частния фалит

“Обединените патриоти” внасят нов Закон за защита при свръхзадлъжнялост на физическите лица, обявиха от парламентарната им група. “Става дума за така наречения частен фалит. Правим защитна фигура, за да може човек с дългове да не бъде до края на живота си тормозен заради тях”, обясни Волен Сидеров.

Със 74% е намаляла загубата на "Стомана"

Със 74% е намаляла загубата   на “Стомана индъстри” през 2016 година и е 13,17 млн. лв., показва финансовият отчет, публикуван в Търговския регистър. За 2015 г. загубата на дружеството е била 51,2 млн. лв. През миналата година продажбита са намалели с 12% до 523,2 млн. лв. Разходите за материали обаче са свити с по-голям процент,

Секат гори заради корояд

Около 300 хил. дка гори са засегнати от корояд и фитопатогенни гъби. Нападенията със силна степен са на около 75 хил. дка, 40 хил. от които са от корояд. “Голяма част от територията на страната е поразена от корояд и гъбни вредители, това налага вземането на спешни мерки” заяви зам.-министърът на земеделието Атанас Добрев по време на инспекция в

Премахват 242 режима, пречат на инвестициите

Общо 400 са регулаторните режими по отношение на управлението на инвестиционния процес в България. Това е показало проучване по проект за усъвършенстването на инвестиционната политика чрез електронното управление. 400-те режима са част от 49 действащи закона. Това посочва в писмен отговор на въпрос на депутата от “БСП за България” Димитър Данчев

Горите на Родопите съхнат, предупреждават институции и учени

Вземат се спешни мерки за решаване на проблема „Заедно с водещи представители на лесовъдската наука, неправителствени организации, централна и местна власт трябва да уведомим медиите и обществеността, че гората на Родопите съхне. Голяма част от територията на страната е поразена от корояд и гъбни вредители, това налага взимането на спешни мерки“.

Първо в "24 часа": Продадоха The Mall на британско дружество за 156 млн. евро

Базираното във Великобритания дружество Hystead Limited, собственост на Hyprop Investment обяви току-що, че е купувач на фирмата, която е собственик на The Mall на булевард "Царигардско шосе". Става въпрос за AP Retail. Стойността на сделката е 156 млн. евро, значително по-ниска от спряганите в последните месеци в публичното пространство 200 млн.

Валери Симеонов: Бизнесът по морето вече прави по-малко нарушения

През този сезон бизнесът по морето прави по-малко нарушения в сравнение с предходни години, каза днес пред журналисти във Варна вицепремиерът Валери Симеонов, цитиран от БТА. Според него дисциплиниращ ефект върху бизнеса са оказали проверките на различните институции. Симеонов уточни, че и заведенията вече се съобразяват с правилата и повечето

ЕК забрани строителство на нос Калиакра

Съдебното дело на ЕК срещу България приключва със забрана за ново строителство на Калиакра, съобщиха от пресслужбата на Министерството на околната среда и водите /МОСВ/. Министърът на околната среда и водите Нено Димов е постигнал най-благоприятните за страната ни договорености с Европейската комисия по съдебното дело за изградените вятърни

Ангелкова: Над 3 000 чужденци са на сезонна работа у нас

Повече от 3000 разрешителни за сезонна работа у нас на граждани на трети страни са издадени към момента. Това коментира в Русе министърът на туризма Николина Ангелкова, предава БТА. Почти 2900 работници са само от Украйна. Ангелкова обясни, че само в "Албена" са заети над 1000 души от тази страна. Министърът на туризма обясни,

Единственият английски пъб в София предлага и храна за вегани

Светлин Станков: Клиентите трябва да се посрещат като у дома Ресторант The new Fox & Hound е създаден през 2000 г. Оттогава не е променян, а е запазил автентичния си вид. Това е единственият английски пъб в София. В България са познати повече ирландските, но разликата е, че в английския храната е по-изтънчена, а обстановката е по-изискана.

Димитър Манолов: Няма клас "прослужено време", отпадна преди 10 години

Ако работодателските организации не знаят, че класът прослужено време е отпаднал преди 10 г., толкова по- зле за тях, заяви в сутрешния блок на Би Ти Ви Димитър Манолов, председател на КТ "Подкрепа". В повечето фирми този процент се договаря в колективния трудов договор. Класът обаче е валиден за депутати, министри и съдии.

Гугъл и НАСА предлагат виртуална обиколка на МКС

Платформата на Гугъл "Стрийт вю" съвместно с НАСА реализираха съвместен проект, позволяващ да се направи виртулна обиколка на Международната космическа станция /МКС/ и да се види как живеят и работят нейните обитатели, съобщава ТАСС, цитирана от БТА. Проектът е свързан с десетата годишнина от лансирането на "Стрийт вю".

Променят акциза на цигарите, българските поскъпват

Българските цигари се очаква да поскъпнат от следващата година заради нов акциз. Чрез преходните разпоредби на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс в четвъртък депутатите приеха поправки и в закона за акцизите. Според тях общият налог върху цигарите е минимум 177 лева на 1000 къса. Ставката има 2 компонента - специфичен и пропорционален акциз.

Чужденци извън ЕС няма да купуват свободно земя у нас

Чужденци от държави извън Европейския съюз няма да могат свободно да купуват земя у нас. Изключение са Исландия, Лихтенщайн и Норвегия, които са част от Споразумението за европейското икономическо пространство. Това стана ясно, след като от земеделското министерство предложиха да отпадне 5-годишната уседналост като изискване за притежаването на

По-скъпи винетки за тировете догодина (обзор)

Цената на винетките за леките коли догодина ще остане същата като сега, но за камиони и тирове ще има чувствително увеличение, особено на еднодневните. Това съобщи регионалният министър Николай Нанков в четвъртък. Промяната ще бъде направена независимо от процедурата за въвеждането на толсистемата, която непрекъснато се обжалва.

Дончев призова строителния бранш да се активизира с енергийни проекти

Вицепремиерът Томислав Дончев призова на форум строителния бранш да прояви активност в проекти, свързани с енергийната ефективност и с водния сектор, предава БТА. Добрият строител не се интересува от произхода на финансирането, той строи, има за цел да постигне максимално качество на възможно най-добра цена.

Германия ще защитава компаниите си, работещи в Турция

Изключително трудно е за германските компании да правят инвестиции в Турция при сегашния политически климат в страната, заяви днес германският министър на икономиката Бригите Циприс, цитирана от Ройтерс, предава БТА. Ако уважавани германски компании изведнъж са поставени в "черен списък" и определени като подкрепящи тероризма,

Ангелкова: Открихме нарушения на плажовете около Русалка

Министърът на туризма Николина Ангелкова предприе днес проверка на плажове по Северното Черноморие, съобщиха от пресцентъра на министерството. При инспекцията на шест плажа в района на Русалка, извършена от екипи, проверяващи заедно с представители на МВР, са констатирани редица нарушения. Единият плаж, който е при залива Тауклиман,

Първо в "24 часа": Винетките през 2018 г. ще поскъпнат само за камионите

В момента работна група прави изчисленията, а през септември ще вземем политическо решение за новите стойности на винетките през 2018 г. Това съобщи пред журналисти регионалният министър Николай Нанков.  "Аз съм категорично за това стойността на винетната такса за леките автомобили да остане на досегашното равнище.

80% от фалшивите стоки в ЕС са от Китай

Митниците на държавите от ЕС са задържали над 41 милиона фалшифицирани продукти по външните граници на ЕС на обща стойност 670 милиона евро през 2016 година, което е с 2% повече от година по-рано, съобщи днес Европейската комисия, цитира clubz.bg. Тя публикува днес редовния си годишен доклад за защитата на правата на интелектуална собственост.

Прагът на кешовите плащания остава 10 хил. лева

Народните представители отхвърлиха предложението на ГЕРБ прагът на кешовите плащания от 1 януари 2018 година да бъде 5 хил. лева, предаде „Фокус“. Предложението на ГЕРБ, внесено от председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова, е прагът на кешовите плащания да бъде 10 хил. лева до 31 декември 2017 година,

НАП: Затворена фейсбук група предупреждава за данъчни проверки

Затворена група във “Фейсбук“, създадена от търговци по Черноморието предупреждава участниците си за данъчни проверки. В социалната мрежа са публикувани и снимки на инспектори на НАП, направени по време на проверки, за да могат собствениците да се ориентират кои са служителите на приходната агенция.

Производството на бира най- голямо от 10 г.

За първи път вносът спада, а износът се увеличава Устойчив ръст отчитат пивоварите в България - оборотът от производството и продажбите през 2016 г. вече достига 500 млн. лева, съобщиха от Съюза на пивоварите. 467 млн. от сумата идват от членовете на организацията - “Болярка- ВТ”, “Загорка”, “Бритос”, “Каменица”, “Карлсберг България”,

1,3 млн. лв. дава държавата за покупка на електроавтомобили (Обзор)

1,3 млн. лв. отпуска Националният доверителен екофонд в новата си сесия за покупка на електромобили от общински и държавни институции. Заедно с парите от предишните сесии сумата става близо 2 млн. лв. Парите във фонда се събират от отчисленията от търговете за емисии парникови газове. Предвижда се кандидатите да подават заявления за финансова

Хампарцумян: Криза като с КТБ няма да видим втори път

Стенограмите не се занимават с генезиса на случая КТБ, а с резултата от краха на банката, така че те ни показаха технологията на властта, не хвърлиха особена светлина върху КТБ. Това каза председателят на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян за БНТ.

София ще продава Общинска банка

Акциите на Столичната община в Общинска банка ще бъдат добавени в списъка на годишния план за приватизация през 2017 г. Това ще решава в четвъртък общинският съвет на редовното си заседание по предложение на съветника от РБ Трайчо Трайков. Акциите на местната управа възлизат на 67,65 % от капитала на банковата институция.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Снимки: илюстративна marica.bg  Автобус помете два автомобила край Паничище Пиян шофьор на туристически автобус помете два леки автомобила край кюстендилското село Паничище, разкрива marica.bg. За инцидента съобщи говорителят на областната полиция Катя Табачка. Катастрофата е станала при разминаване с два леки автомобила около 18.00 часа в събота.

Световно известен дизайнер се изгаври с родната плеймейтка.  Николета Лозанова стана за смях пред целия свят, след като си качи снимка с рокля менте за 24 лв. Тя много наподобява моделите на световноизвестния бранд Dolce&Gabbana и веднага бе разконспирирана от дизайнера на марката, съобщава Блиц. Стефано Габана не се понрави и веднага сряза

Снимки: Facebook Заради лек дим от локомотива пътниците престояха около час на гара Зверино Технически проблем забави влака Русе – София с около час днес по обяд. Около 11:30 ч., докато влакът навлизал на гара Зверино, персоналът забелязал лек дим от локомотива. Около стотина пътници били своевременно свалени от влака.