Хотелиер се стреми да е номер 1 във всичко

Ванко Иванов: Трябва да си стъпил на земята въпреки големия успех и да се стремиш никога да не надскачаш сянката си Хотел "Ландмарк Крийк" е най-новият бутиков четиризвезден хотелски комплекс в Пловдив. Разположен в най-зеления и живописен район на града - паркът на Гребния канал, хотелът предлага съчетание на спокойствието на природата и

Българин се прибира от САЩ и създава красив хотел

Любен Рабчев: Вярвам в доброто у човека и знам, че ще успеем Хотелски комплекс "Седем поколения" е получил името си от традициите, които са поставили поколенията на рода Рабчеви. През 1878 г. Илия Рабчев напуска семейството си в България и заминава за Франция, за да учи винопроизводство. 4 години по-късно,

Предприемач превръща сметище в успешен супермаркет

Трайчо Джамалов: Най-важно е да си коректен с клиента. Ако усети, че го мамиш, го губиш за секунда "Джема маркет" е магазин за хранителни стоки в Банкя, който съществува от три години. В обекта се предлага почти всичко - разнообразни продукти, прясно месо, зеленчуци. Собственикът Трайчо Джамалов го определя като умален хипермаркет.

За собственик на ресторант благодарността на клиента е по-важна от печалбата

Пламен Николов: Човек е добре да се учи от чуждите грешки, не от своите. За съжаление, не става винаги така Ресторант "Наше село" отваря врати през 2007 г. в центъра на София. Уютната битова обстановка вътре, заедно с лятната градина предлагат 350 места.Мястото е предпочитано за чествания на различни семейни или фирмени партита.

Бар предлага всички напитки и коктейли по собствени рецепти

Галин Ганчев: Сам човек, колкото и да е кадърен, не може да се справи. Винаги трябва да има хора, на които да разчита The Martini food & cocktails във Варна предлага различни видове коктейли, приготвени по собствени рецепти. Ако сред съставките е плодов сироп, например, в заведението си приготвят сами домашен.

Ресторант пробива с професионална сцена за джаз

Михаела Тодорова: Първоначалната идея за един проект е най-вярната и трябва да се отстоява Ресторант "Морино" работи от една година, залата събира 80 човека, а градината - 120. Кухнята е европейска. В заведението могат да се опитат около 100 различни вина само от област Риоха, плюс още толкова от другите винени региони на Испания и още 2 пъти по

В софийски магазин постоянно обновяват асортимента

Митка Христова: Човек не трябва да е алчен „Мими Маркет“ в столичния квартал Мусагеница работи от 2007 г. Собственичката Митка Христова казва, че предлага абсолютно всичко и малко повече. До него се намира и другият й магазин, който предлага само плодове и зеленчуци. Екипът е от петима души, а за да се връщат клиентите,

Ресторант успява заради изпипването на детайлите

Петър Гочев: Отношението и постоянството към клиентите е плюс, който никога не може да те доведе до загуба Ресторанти Di Valli в София и Созопол предлагат френска и италианска кухня. Заведението край брега на морето е открито преди около 16 години, а в столицата - преди две. Пастите и много от салатите са заимствани от италиански рецепти,

Успешен семеен бизнес тръгва от малък гараж

Николай Маринов: Трудно се постига баланс между изискванията, персонала и клиентите Началото на семейния бизнес на Маринови е поставено през 1993 г. Тогава Сашо Маринов създава малък магазин, който се помещава в гараж. По-късно вече съществува и "Моят магазин" в Русе. Наскоро отварят и по-малък обект в крайречния град.

Доволните клиенти мотивират собственик на ресторант

Димитър Къчев: Човек не може да се справи сам, трябва добре подбран екип Ресторант "Пещерата" е познато място за плевенчани, намира се сред зеленина и прохлада в парк "Кайлъка". Създаден е през 1984 г. и побира общо над 320 гости. Кухнята е традиционна българска, с малки изключения. Заведението работи през цялата година, но най-интересното е,

Търговци и ресторантьори от цял свят се състезават във фото конкурс за награда от МЕТРО по случай Деня на предприемача

• METRO GROUP ще осигури 10 000 евро за реновиране на търговски обект, чийто собственик е качил най-много селфи фотографии със свои клиенти в социалните медии • Български независм предприемач, споделил най-много снимки с клиенти, с хаштаг #ownieBG, ще стане рекламно лице за Деня на предприемача през 2017 година за страната Търговци или

Бързината, екипът и качеството са водещи за фирма за кетъринг

Георгиус Цигаридис: Трябва постоянно да се търси качество и цена "Интеркетъринг" съществува от 2003 г. Освен с кетъринг, се занимава със столово хранене на фирми. Има и шест ресторанти тип столова и един стандартен ресторант. - Защо и как избрахте да започнете този бизнес? - Аз съм главен изпълнителен директор на фирмата.

Пекарна прави орехов пай по собствен рецепта

Джулиана Таушанова: Трябва да влагаш цялата си енергия, чувствата и уменията си, за да се завърти бизнесът, както би желал "Пекарната" в Русе ухае на домашни сладки и прясно изпечен хляб. Там се предлагат и всякакъв вид сладка, торти, козунаци и десетки видове хляб. Само там може да се опита орехов пай с шоколад и канела по авторска рецепта.

Само едно място в Бургас предлага млечно телешко от бут, готвено при ниска температура

Христо Миланов: Успехът е верига от обстоятелства - правилни хора, правилно място, настроение и кауза, която е обща Ресторант "Антре" в Бургас е единственото място в града, където могат да се опитат любопитни авторски специалитети, като станалото емблематично млечно телешко от бут, приготвено при нискотемпературни условия.

Упоритост, дисциплина, работа, постоянство и добър екип е формулата за успех на магазини и ресторант

Стела Койчева: Липсата на персонал е проблем за всеки бизнес, но ние не се отказваме "Дени хаус" в Слатина е подходящо място за детски и семейни тържества. Резервациите се правят отрано, защото понякога партитата са по няколко на ден. Кухнята е българска, предлагат се и пици. Заведението има детски кът, външна и вътрешна част с 50 места.

Приятелско отношение и добър екип носят успех на магазини

Андрейка Христова: Мотивират ме доволните клиенти "Дарика Груп" ООД е преди всичко семеен бизнес, в който участват братът на Андрейка Христова и съпругата му. Фирмата има няколко обекта, разположени на територията на Ботевград и Правец. Дейността им е фокусирана върху търговията с бързооборотни стоки.

Ресторант в Бургас отглежда плодове и зеленчуци в собствена градина

Светлана Спасова: Добрата конкуренция създава почва за усъвършенстване Ресторант "Инканто" в Бургас отваря врати през 2009 г. Според собственичката, Светлана Спасова, с него е поставено началото на съвсем нова ресторантска култура в града. Инканто е компилация на кухни и усещания. Не е класически италиански ресторант,

Бизнесдама има магазина, за който мечтала в детството

Ани Славова: Човек не трябва да пада, имаш ли подкрепата на близките - нещата се случват Четирите магазина "Наблизо" във Варна предлагат голям асортимент от хранителни и нехранителни стоки. В тях работят почти 100 човека. Собствениците Ани Славова и съпругът й Росен си разпределят задълженията по всички обекти. Първият е открит през 2009 г.

На 11 октомври МЕТРО празнува Ден на предприемача едновременно в 25 държави

Компанията осигурява безплатна реклама за малкия бизнес Няколко са условията за успешен малък бизнес - добра идея, добър екип и добри партньори. Без значение дали си собственик на хотел, ресторант или квартален магазин, предизвикателствата са едни и същи. Предприемчиви българи, дръзнали да развиват и често да разширяват собствен бизнес,

Софийски ресторант предлага над 300 вина

Ивайло Игнатов: Да работиш бързо и евтино е предизвикателство, но въпрос на морал и етика Grape Central е винен бар и ресторант в центъра на София. Тримата собственици откриват помещението полуразрушено, но намират начин да го превърнат в място за приятни срещи и събития. Винената листа предлага над 300 вина от цял свят.

В магазин на 23 години познават всичките си клиенти

Петя Гунчева: Успехът изисква много работа Магазин "Фаворит" се намира в бургаския комплекс "Славейков". На площ от 200 кв. м клиентите могат да пазаруват хранителни и нехранителни продукти, парфюмерия и козметика. Стоките, които още на са по щандовете са подредени в склад на 60 кв. м. Семейството на Петя Гунчева притежава и още два магазина.

Клиенти поръчват кетъринг в планината

Стефан Дундаков: В бизнеса трябва да си постоянен, за да се развиваш Кетъринг фирма Ragazzi работи от 15 години. Клиентите й са ангажираните във филмовото изкуство, снимачните екипи и актьорите. Какво ще е менюто им, зависи изцяло от тях. Във фирмата работят 20 човека, които в момента се грижат за изхранването на екип,

Верига хотели залага на доверието в подходящите хора за успешен бизнес

Станимир Донев: Трябва да се вземат бързи решения без страх, за да продължи да съществува бизнесът ти Парк-хотел „Кайлъка” е разположен близо до урбанизираната част на живописния едноименен парк в Плевен. Той разполага със 73 стаи, 13 самостоятелни бунгала и 30 апартамента. За пълноценната почивка на гостите е предвиден спа център,

Туристи от Австралия предпочитат хотел в Русе

Владислав Велиянов: Най-голямото предизвикателство е не само да поддържаш стандарт, но и да го развиваш Гости от целия свят посреща хотел City house в Русе. По бизнес пътувания или като туристи го посещават хора от Япония, Австралия, Китай и още далечни страни. Хотелът има 15 стаи, работи от година и половина.

По-богати рецепти заменят традиционните ястия в ресторант

Маруся Ковачева: И най-съвършеният бизнес не успява, ако нямаш добър екип Ресторант "Фиоре" в София работи вече шеста година. Предлагат се различни специалитети - средиземноморска, италианска кухня. Рецептите за предястия и салати са по-различни от познатите. Приготвят се с повече съставки и с висок клас продукти.

Високото качество позволява на курортен комплекс да се наложи на пазара

Антоанета Чернева: Трябва да се учим от грешките си, опитът дава най-добри знания "Обзор Бийч Резорт" в едноименното курортно селище съществува от десет години. Хотелският комплекс се състои от 523 уютни апартамента. Мястото предлага разнообразни възможности за почивка и забавление - спа център, ресторант, детски клуб.

В ресторант смятат усмивката на клиента за най-голямото признание

Петър Янков: Трудностите на един бизнес никой не може да ти ги разкаже, сблъскваш се с тях Ресторанти "Петрус" предлагат авторска кухня, уютна обстановка и зали с индивидуален интериор. През 2014 г. е отворен първият обект, който се намира в софийски квартал Лозенец. Ресторантът има няколко зали с различен дизайн.

Фабрика за сладки и соленки запазва качеството на продуктите 17 години

Любомир Стоянов: Печалбата е много важна, но доволният клиент действа най-мотивиращо Фирма “АЕА” ООД е основана през 1999 г. Тя се занимава с производство на захарни и солени изделия, предназначени за всички групи хора - от малки деца до възрастни хора. В нея работи голям екип от 100 човека. Фирмата държи на постоянния качествен контрол,

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Не може да е удушила мъжа, когото обича, категорична е Джули "Мама не е убиец!" Това сподели ексклузивно за "България Днес" дъщерята на Анита Мейзер - Джули. Наследничката на популярната сексбомба избягва да говори с медии след смъртта на нейния доведен баща Николай. Причината за това е жестокият натиск, който се оказва срещу популярната дама.

Най-тежката зима преживяваме, кахърят се в злополучното село  Иво АНГЕЛОВ "Изобщо не ни е лесно! Толкова тежка зима никога не сме имали! Навсякъде е сняг, преспи и навявания!" Това заяви пред "България Днес" кметът на Хитрино Нуридин Исмаил. Изстрадалото село преживява едни от най-тежките месеци в историята си. След взрива през декември м.г.

Нов нападател отпраща един от последните герои Момчето има качества и за чужбина, казва треньорът му в "Локо" (София) Стефан Грозданов Един от последните герои на автентичния ЦСКА Преслав Йорданов е близо до изхода на стадион "Българска армия". Според източници на "България Днес" единствено въпрос на време е 27-годишният Преслав,