Бирария със свободен дух, където всички са едно голямо семейство

Борислав Стаменов: Трудностите са предизвикателства и изпитания. Въпрос на време е да се справиш Бирария "Кръста" в квартал "Лозенец" е заведение свободно по дух. Така го определя собственикът му - Борислав Стаменов. Едно от специалните неща е музиката - Борислав слуша рок от дете, такъв стил предпочитат и клиентите.

Ресторант в Русе с обедно меню всеки ден от 6 ястия и 6 супи

Мирослава Пеева: Когато работиш за себе си, е много по-трудно "Корнер" в Русе е ресторант, в който се предлага предимно българска кухня. Всеки ден клиентите имат избор от обедно меню от 6 ястия и 6 различни супи. Ако те не им допадат, могат да си харесат нещо друго от разнообразния бар лист. Храната всеки ден е прясно приготвена и на добра цена и

Собственик изработва ръчно интериора на ресторанта си

Райчо Георгиев: Заради стремежа да си пример за останалите, собственият бизнес те кара да работиш повече от другите Ресторант "Парадайс хаус" е открит преди около 9 години, предлага традиционна българска кухня и пици. Намира се в центъра на Горубляне, затова и повечето клиенти са от София. Много от тях посещават мястото от отварянето му.

Собственици реконструират изцяло магазин, за да стане на самообслужване

Веселина Бечева: Трябва да се променяш с времето, а понякога дори да го изпреварваш Фирмата на Веселина Бечева и семейството й съществува от над 20 години. Тя има два магазина. В "Моят магазин - ПСБ маркет" се предлагат всякакви хранителни стоки - месо, млечни продукти, хляб, полуготова храна, има козметика, прахове, сапуни.

"Родопа Троян" връща традиционния вкус на колбасите

Пенко Пенков: За да върви един бизнес, трябва да си вътре в него, а не отстрани "Родопа Троян" стартира през 2013 г. Произвежда колбаси като се залага на традиционните. Дори на логото пише "Традиция с качество, традиция в бъдещето", а от компанията уточняват, че искат да пренесат старите традиционни колбаси в настоящето.

Собственик разширява магазина си 10 пъти

Димитър Щараков: С времето придобиваш увереност, след това ставаш по- гъвкав и креативен Супермаркет „Щараков“ в Лясковец през 2017 г. навършва десет години. За дългото време, в което съществува, мястото е успяло да привлече и задържи много клиенти. Когато и да са търсели някоя стока, без значение каква е тя, от магазина веднага я поръчват.

Разширяват магазин в Суворово - няма къде да поберат свежите зеленчуци

Шенджан Емин: Слабите говорят за проблемите си, а силните - за идеите и мечтите си Супермаркет "Моят магазин" в Суворово, област Варна обслужва местните жители, но и много от околните села. Те намират абсолютно всичко, за което могат да се сетят - от хранителни стоки до парфюмерия. В най-новия си вид магазинът е от 8 февруари,

Само един ресторант предлага барбекю на открито в Троян

Нели Цолова: На първо място човек трябва да е организиран и да има доброто отношение Хотел “Троян Плаза” се намира на брега на река Бели Осъм в центъра на Троян, в близост до централната търговска улица. Той разполага с около 50 стаи, луксозни апартаменти и един вип апартамент - тип мезонет. За организиране на семинари, конференции,

Стаите на хотел "Севастократор" разкриват живописна гледка

Силвия Величкова: Трябва да се владееш. И да иска невъзможното, на клиента трябва да се угоди Хотелски комплекс "Севастократор" се намира в архитектурно-историческия резерват Арбанаси, на 3 км от Велико Търново. Двете сгради-близнаци разполагат с 68 стаи и апартаменти. Специалното тук е, че мястото е разположено по-високо и повечето от

Три поколения управляват магазини в Гроздьово, последният е вдигнат на мястото на изгоряла къща

Мехмед Ирхан: Предприемачът трябва да е много упорит и да работи постоянно. Най-важен е трудът Супермаркет "Моят магазин" в село Гроздьово, Варненска област, е открит на 8 април тази година. Той е резултат на усилията на три поколения. Сега собственик на фирмата е представител на последното - Мехмед Ирхан.

Телешко бонфиле вече 20 г. връща скандинавци и германци в Албена

Ивелин Йорданов: Проблемите в работата са ежедневни, но преодолими. Въпросът е да си позитивен Известният ресторант "Поко Локо" в Албена разчита не само на вкусната храна, но и на доброто настроение на клиентите. Голяма част от екипа е съставена от професионални танцьори, които заедно с гостите ежедневно правят атмосферата празнична.

Хотел в Слънчев бряг има собствен аквапарк

Ростислава Димитрова: Гостите ни трябва да се чувстват обгрижени и специални На първия линия в Слънчев бряг и с изглед към Стария Несебър, 4-звездният хотел "Тиара бийч" посреща гостите си с чудесна атмосфера повече от 10 години. Добре познат е на английския и на немския пазар. Но от няколко години става все по-популярен и за българи.

Скай бар и процедури с кал и луга предлага хотел в Поморие

Антон Тръпков: Човек трябва да подобрява уменията си, но и да може да разчита на добър екип, който да му отваря очите Скай бар на покрива, изискани коктейли, безкрайна морска панорама и топъл бриз. Или пък лечение с кал и луга. Изборът зависи от желанието на гостите. Колкото и високи да са изискванията им обаче,

Бивш банкер управлява магазин на морето

Венцислав Трифонов: Колегите трябва да се чувстват като задружен екип. Супермаркет "Чинарите" се намира на главния път Варна-Златни пясъци, близо до курорта Св. св. Константин и Елена. Магазинът отваря врати преди 4 години на 11 май. Денонощен е, предлага почти всякакъв вид хранителни стоки, зеленчуци и плодове, млечни произведения.

Верига ресторанти внася испански стил в София

Детелин Попов: Когато не получа отношението, което търся, финансовото стимулиране е без значение Началото на веригата испански ресторанти "Бодега" е поставено във Варна през 2009 г. Следва още един обект в Студентски град, който се смята за първият испански ресторант в София. Последва го друг срещу Руската църква, пак в столицата и третият на ул.

Доброто обслужване и личният контакт с клиентите гарантират успех на "Моят магазин Жанина" в Дупница

Евелина Димитрова: В началото беше трудно, но се справих с помощта на семейството си "Моят магазин Жанина" в Дупница предлага всякакви стоки на площ от 150 квадрата. Той пораства толкова през 2005 г., докато при отварянето през 1993 г., е бил почти наполовината на сегашната си площ. Така по рафтовете му вече могат да бъдат открити освен хранителни

„Мурите клуб хотел” успешно конкурира световни вериги с уникална архитектура и интериор

Лилия Гешева: Няма нещо, с което не можеш да се справиш, стига да имаш желание да го направиш „Мурите клуб хотел” в Разлог работи вече 10 години. През всички тях старанието на екипа е било насочено към това да е максимално близо до гостите. Постигали са го с уюта, който предлага мястото, професионално обслужване и не на последно място – с вкусна

Най-високо в Банско и с най-големия басейн - "Сейнт Джордж Палас"

Йън Гардинър: Давай повече - отколкото обещаваш "Сейнт Джордж Палас" е модерен четиризвезден комплекс в Банско. Той предлага стилни и комфортни студиа и апартаменти, завършени съобразно международните стандарти. Подходящ е за зимна ски ваканция, летен планински релакс, за организиране на конферентни събития, фирмени обучения,

В Разлог като в Италия - изискан ресторант с автентична кухня

Красимир Тумбев: Служителите ни идват сами при нас заради високото ниво Италиански ресторант "Каса ди Папи" в Разлог се отличава с уютна атмосфера и изискани ястия. Има четири зали и тераса. Заведението предлага както италианска кухня, така и традиционни ястия и богат избор от първокласни вина и напитки. Открит е през 2014 г.

Качество, вкус, външен вид - това са трите правила за фермата в Бяла река

Динко Каишев: Ако не бях упорит, щях да съм се отказал Фермата на Динко Каишев отглежда плодове и зеленчуци на около 30 декара в село Бяла река, близо до Първомай. Успява с усърднен труд на семейството си и на добрите климатични условия в района. От фермата му излизат зеле, дини, пъпеши, домати, патладжани, пипер.

Дива риба и цикладска архитектура в ресторант "Миконос"

Емил Янков, готвач: Преди да стигнеш висотите, трябва да си минал през трудности. В ресторант "Миконос" в Пловдив кухнята е средиземноморска, предлагат се всякакви видове диви риби и огромно разнообразие от морски деликатеси. Отворен е през 2013 г. и може да посрещне 250 гости. Кръстен е на античния герой Миконос (пряк потомък на Аполон).

Магазин не връща клиент, независимо по кое време е дошъл

Райна Пашова: Цялата стока трябва да е прясна, ако клиент иска да върне нещо - вземаме го, защото винаги е прав Преди повече от 20 години е отворен първият магазин на Райна Пашова. Сега "Моят магазин" - Рени 2010 се намира в село Брестник на около пет километра от Пловдив. Клиентите могат да купят хранителни стоки, порцеланови, детски играчки.

Пекарна в Пловдив прави руски и финландски хляб

Георги Лефтеров: Пекари лоши хора няма В пекарни "Майстор пекар" в Пловдив всеки ден хлябът е различен. Има ден на Италия, Франция, Русия, Финландия. Работи се изцяло на ръка, без машини, промишлени дрожди или набухватели. Пекарните работят осем години, отделно се предлага и франчайзинг. Така „Майстор пекар“ вече има в София, Варна, Хасково,

Италианец готви в ресторант в Пловдив, с продукти от родината си

Валентина Георгиева: На клиентите винаги трябва да се предлага нещо ново, а качеството да е постоянно "Вивалди" е класически италиански ресторант с капацитет в залата между 60 и 80 места, а в градината още 70. Идеята е масите да са на определено разстояние, за да могат хората да се чувстват комфортно.

В "Сентрал Парк" хит са рулца от тиквички с рикота и прошуто и кюфтенца от киноа

Пламен Котов: Не е важно да си голям и силен, а да си бърз и гъвкав Ресторанти „Сентрал Парк” в Пловдив работят вече почти 18 години. Красивият интериор, синтез от дъво и камък с ръчно изработени мебели, е дело на художника Вячеслав Есенков и допълва очарованието на естествената зеленина през лятото и уюта на камините през зимата.

Саксофонистът на Рей Чарлз свирил пред клиентите на "Ноте ди вино"

Юлиян Александров: Когато избереш курса на развитие, трябва да го следваш без отклонения Един от най-големите ресторантски комплекси в България "Ноте ди вино" в Пловдив се разпростира на площ около 4000 кв. м. Има градина около 1500 кв. м. и общо над 300 места. Освен това предлага собствен охраняем паркинг.

Петзвезден парк хотел "Стара Загора" предлага кухня за всеки вкус, има и суши

Минчо Минчев: Нужни са качествени продукти и екип, както и постоянство Ресторант "Орфеида" се намира в луксозния петзведен комплекс Парк-Хотел "Стара Загора". Залата му е амфитеатрално разположена на три нива с панорамен изглед към красивото езеро "Загорка". Уникалните витражи, които затварят най-горното ниво на ресторанта,

Гордостта на ферма в Поповица - чисти и вкусни зеленчуци

Тодор Атанасов: Първото важно е търпението, а в основата на успеха е труда. Фермата на Тодор Атанасов в село Поповица до Пловдив произвежда краставици, домати,зеле и още много зеленчуци. Тя е разположена на 20 декара площ, 19 от които са открити, а на един има оранжерия. Атанасов получава помощта на цялото семейство,

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Зрелищен масов бой си спретнаха ултраси на "Левски" и ЦСКА. Футболните хулигани уговарят мелето в двора на гимназията "Вела Пеева" във Велико Търново и се маризят до кръв, като крайни победители излизат "сините" привърженици. Информацията "България Днес" научи от запалянковци и е потвърдена и от директора на школото Ангел Янчев.

Актрисата Деси Бакърджиева се зарадва изключително много при срещата си със свой стар познайник, видя "България Днес". Екранната доктор Хинова от сериала "Откраднат живот" случайно се видя с приятел, с когото не е общувала от дълго време. Деси едва разпозна старата си дружка, но след това двамата си побъбриха надълго и нашироко пред Народния

Венцислав Мартинов е хуморист имитатор, режисьор, продуцент и автор на текстове за поп песни и телевизионни сценарии. Роден е на 9 януари 1959 г. в София. Завършил е ВИИ "Карл Маркс" (дн. УНСС) със специалност "Счетоводна отчетност" и Института за театър, музика и кинематография "Николай Черкасов" (Санкт Петербург, Русия),