Обединените Нации на Брик Кафе

Росица Коцева: Това, което научих е, че всички проблеми са решими "Брик кафе бар енд динър" отваря врати през декември 2011 г. Още в първия ден в заведението влязла група американци, които остават редовни клиенти и до днес. Дори има няколко ястия, които носят техните имена - например ЗакСс Калцоне, която е без кисели краставички,

Квартален супермаркет доставя продукти на адрес в цяла София

Красимир Малинов: За да пребориш конкуренцията, трябва да мислиш различно и да си иновативен Супермаркет "Ранди" се намира в софийския квартал "Хиподрума". Разположен е на 110 кв. м, а по рафтовете може да бъде открито всичко, от което едно домакинство се нуждае. Мясото е много комуникативно - ул. "Нишава" 4,

Качеството на всяко ниво - от стоката до обслужването – това е магазин „Рай“

Зоя Илкова: Най-важното е да си коректен - с доставчици, с клиенти. Това се вижда и се оценява Идеята за фирма "Зоди-Зоя" се заражда на малка масичка с козметика на пазара. Прераства в търговия с плодове и зеленчуци, докато не се превръща във верига супермаркети от по 200 кв. м. Има ги в София, наричат се "Рай".

Трима готвачи от Тайланд смениха 5-звездни хотели за ресторант в София

Ангел Пашов: Хората са най-важни за всеки бизнес - без значение дали е малък или голям Тайландската храна е изключителноразнообразна. Ястията могат да се приготвят от всякакъв вид месо - пилешко, свинско, телешко или с морски дарове. За да има истинският вкус обаче, съставките и най-вече подправките трябва да са автентични.

Винаги прясна риба и прясна паста в „Меззе”

Камен Атов: Ако вършиш работата с любов, сърце и ум, винаги ще успееш да постигнеш нещо  Изтънчен вкус на средиземноморска кухня, винаги прясна риба и прясна паста предлага столичният ресторант "Меззе". Известни сме и с най-добрите салати, казва собственикът Камен Атов. Той сам избира всичко, което влиза в кухнята - подбира зеленчуците,

В ресторант със 160 места приготвят на място всичко от менюто

Христо Пъдев: В България постоянно се налагат различни тенденции при храната, трябва е да си в час с тях Ресторант "Милениум" в София съществува от 2001 г. Храната в него е разнообразна, предлагат се пици, барбекю, европейска кухня, риба и десерти. Всичко, което клиентите намират в менюто се прави на място.

Всяка седмица сменят менюто там, където софиянци за първи път пили наливна бира

Димитър Сарафски: Хората в България стават все по-взискателни, трябва да се отговори на това История, тайнственост и аристократична атмосфера има ресторант "Московска 15". Усещането вероятно се определя от богатото минало на мястото - преди време бе известно като Къщата с часовника, направена малко след Освобождението.

Единственият английски пъб в София предлага и храна за вегани

Светлин Станков: Клиентите трябва да се посрещат като у дома Ресторант The new Fox & Hound е създаден през 2000 г. Оттогава не е променян, а е запазил автентичния си вид. Това е единственият английски пъб в София. В България са познати повече ирландските, но разликата е, че в английския храната е по-изтънчена, а обстановката е по-изискана.

На пъпа на София: Богат рибен асортимент на добра цена

Рибен ресторант "Старецът и морето" пренася в приказния свят на Ърнест Хемингуей. Открит е през Май край езерото Ариана в Борисовата градина в София. Менюто му предлага богат асортимент от рибни ястия, около 20 различни видове риба и морски изкушения като калмари, откоподи, скариди, миди. Заведението може да посрещне около 150 човека, а всичко,

И тази година МЕТРО чества по целия свят Деня на предприемача! (Видео)

Вторият вторник на месец Октомври е посветен на собствениците на бизнес. Защото те не само притежават бизнес, те живеят с него. Инициативата на МЕТРО е под мотото " Време е да поставим собствения бизнес в светлините на прожекторите“, за да покажем това, което го прави специален. "24 часа" е медиен партньор и всеки ден до 10 октомври ще публукува

Хотелиер се стреми да е номер 1 във всичко

Ванко Иванов: Трябва да си стъпил на земята въпреки големия успех и да се стремиш никога да не надскачаш сянката си Хотел "Ландмарк Крийк" е най-новият бутиков четиризвезден хотелски комплекс в Пловдив. Разположен в най-зеления и живописен район на града - паркът на Гребния канал, хотелът предлага съчетание на спокойствието на природата и

Българин се прибира от САЩ и създава красив хотел

Любен Рабчев: Вярвам в доброто у човека и знам, че ще успеем Хотелски комплекс "Седем поколения" е получил името си от традициите, които са поставили поколенията на рода Рабчеви. През 1878 г. Илия Рабчев напуска семейството си в България и заминава за Франция, за да учи винопроизводство. 4 години по-късно,

Предприемач превръща сметище в успешен супермаркет

Трайчо Джамалов: Най-важно е да си коректен с клиента. Ако усети, че го мамиш, го губиш за секунда "Джема маркет" е магазин за хранителни стоки в Банкя, който съществува от три години. В обекта се предлага почти всичко - разнообразни продукти, прясно месо, зеленчуци. Собственикът Трайчо Джамалов го определя като умален хипермаркет.

За собственик на ресторант благодарността на клиента е по-важна от печалбата

Пламен Николов: Човек е добре да се учи от чуждите грешки, не от своите. За съжаление, не става винаги така Ресторант "Наше село" отваря врати през 2007 г. в центъра на София. Уютната битова обстановка вътре, заедно с лятната градина предлагат 350 места.Мястото е предпочитано за чествания на различни семейни или фирмени партита.

Бар предлага всички напитки и коктейли по собствени рецепти

Галин Ганчев: Сам човек, колкото и да е кадърен, не може да се справи. Винаги трябва да има хора, на които да разчита The Martini food & cocktails във Варна предлага различни видове коктейли, приготвени по собствени рецепти. Ако сред съставките е плодов сироп, например, в заведението си приготвят сами домашен.

Ресторант пробива с професионална сцена за джаз

Михаела Тодорова: Първоначалната идея за един проект е най-вярната и трябва да се отстоява Ресторант "Морино" работи от една година, залата събира 80 човека, а градината - 120. Кухнята е европейска. В заведението могат да се опитат около 100 различни вина само от област Риоха, плюс още толкова от другите винени региони на Испания и още 2 пъти по

В софийски магазин постоянно обновяват асортимента

Митка Христова: Човек не трябва да е алчен „Мими Маркет“ в столичния квартал Мусагеница работи от 2007 г. Собственичката Митка Христова казва, че предлага абсолютно всичко и малко повече. До него се намира и другият й магазин, който предлага само плодове и зеленчуци. Екипът е от петима души, а за да се връщат клиентите,

Ресторант успява заради изпипването на детайлите

Петър Гочев: Отношението и постоянството към клиентите е плюс, който никога не може да те доведе до загуба Ресторанти Di Valli в София и Созопол предлагат френска и италианска кухня. Заведението край брега на морето е открито преди около 16 години, а в столицата - преди две. Пастите и много от салатите са заимствани от италиански рецепти,

Успешен семеен бизнес тръгва от малък гараж

Николай Маринов: Трудно се постига баланс между изискванията, персонала и клиентите Началото на семейния бизнес на Маринови е поставено през 1993 г. Тогава Сашо Маринов създава малък магазин, който се помещава в гараж. По-късно вече съществува и "Моят магазин" в Русе. Наскоро отварят и по-малък обект в крайречния град.

Доволните клиенти мотивират собственик на ресторант

Димитър Къчев: Човек не може да се справи сам, трябва добре подбран екип Ресторант "Пещерата" е познато място за плевенчани, намира се сред зеленина и прохлада в парк "Кайлъка". Създаден е през 1984 г. и побира общо над 320 гости. Кухнята е традиционна българска, с малки изключения. Заведението работи през цялата година, но най-интересното е,

Търговци и ресторантьори от цял свят се състезават във фото конкурс за награда от МЕТРО по случай Деня на предприемача

• METRO GROUP ще осигури 10 000 евро за реновиране на търговски обект, чийто собственик е качил най-много селфи фотографии със свои клиенти в социалните медии • Български независм предприемач, споделил най-много снимки с клиенти, с хаштаг #ownieBG, ще стане рекламно лице за Деня на предприемача през 2017 година за страната Търговци или

Бързината, екипът и качеството са водещи за фирма за кетъринг

Георгиус Цигаридис: Трябва постоянно да се търси качество и цена "Интеркетъринг" съществува от 2003 г. Освен с кетъринг, се занимава със столово хранене на фирми. Има и шест ресторанти тип столова и един стандартен ресторант. - Защо и как избрахте да започнете този бизнес? - Аз съм главен изпълнителен директор на фирмата.

Пекарна прави орехов пай по собствен рецепта

Джулиана Таушанова: Трябва да влагаш цялата си енергия, чувствата и уменията си, за да се завърти бизнесът, както би желал "Пекарната" в Русе ухае на домашни сладки и прясно изпечен хляб. Там се предлагат и всякакъв вид сладка, торти, козунаци и десетки видове хляб. Само там може да се опита орехов пай с шоколад и канела по авторска рецепта.

Само едно място в Бургас предлага млечно телешко от бут, готвено при ниска температура

Христо Миланов: Успехът е верига от обстоятелства - правилни хора, правилно място, настроение и кауза, която е обща Ресторант "Антре" в Бургас е единственото място в града, където могат да се опитат любопитни авторски специалитети, като станалото емблематично млечно телешко от бут, приготвено при нискотемпературни условия.

Упоритост, дисциплина, работа, постоянство и добър екип е формулата за успех на магазини и ресторант

Стела Койчева: Липсата на персонал е проблем за всеки бизнес, но ние не се отказваме "Дени хаус" в Слатина е подходящо място за детски и семейни тържества. Резервациите се правят отрано, защото понякога партитата са по няколко на ден. Кухнята е българска, предлагат се и пици. Заведението има детски кът, външна и вътрешна част с 50 места.

Приятелско отношение и добър екип носят успех на магазини

Андрейка Христова: Мотивират ме доволните клиенти "Дарика Груп" ООД е преди всичко семеен бизнес, в който участват братът на Андрейка Христова и съпругата му. Фирмата има няколко обекта, разположени на територията на Ботевград и Правец. Дейността им е фокусирана върху търговията с бързооборотни стоки.

Ресторант в Бургас отглежда плодове и зеленчуци в собствена градина

Светлана Спасова: Добрата конкуренция създава почва за усъвършенстване Ресторант "Инканто" в Бургас отваря врати през 2009 г. Според собственичката, Светлана Спасова, с него е поставено началото на съвсем нова ресторантска култура в града. Инканто е компилация на кухни и усещания. Не е класически италиански ресторант,

Бизнесдама има магазина, за който мечтала в детството

Ани Славова: Човек не трябва да пада, имаш ли подкрепата на близките - нещата се случват Четирите магазина "Наблизо" във Варна предлагат голям асортимент от хранителни и нехранителни стоки. В тях работят почти 100 човека. Собствениците Ани Славова и съпругът й Росен си разпределят задълженията по всички обекти. Първият е открит през 2009 г.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гонете рибата по долните течения Алексей Гилтяй Пълен с риба Дунав радва рибарите край българските брегове на втората по дължина река в Европа. Най-голямото изобилие в момента е на сом и распер. Рибата е най-добре да се гони по средното и долното течение на реката по бреговете на Козлодуй, Свищов, Русе и Силистра.

Шест месеца в лудница ще лежи психарят Божидар Колев, който преби 13-годишно момиче и възрастна жена. Шизофреникът първо издебнал момичето в центъра на града. Изскачайки от храстите, започнал да я бие по лицето. След като минувачи се намесили, избягал и нападнал възрастната жена на автобусна спирка.

Тамара Асанова обожава да се вози на влакове. Съвсем наскоро тя научи от своя приятелка, че първият прототип на локомотив е бил изобретен през далечната 1784-а г. от шотландеца Уилям Мърдок. Първият работещ модел е бил произведен в САЩ през 1794 г. Въпросният локомотив все още може да бъде видян в Музея на историческото общество на Охайо в