Бирария със свободен дух, където всички са едно голямо семейство

Борислав Стаменов: Трудностите са предизвикателства и изпитания. Въпрос на време е да се справиш Бирария "Кръста" в квартал "Лозенец" е заведение свободно по дух. Така го определя собственикът му - Борислав Стаменов. Едно от специалните неща е музиката - Борислав слуша рок от дете, такъв стил предпочитат и клиентите.

Ресторант в Русе с обедно меню всеки ден от 6 ястия и 6 супи

Мирослава Пеева: Когато работиш за себе си, е много по-трудно "Корнер" в Русе е ресторант, в който се предлага предимно българска кухня. Всеки ден клиентите имат избор от обедно меню от 6 ястия и 6 различни супи. Ако те не им допадат, могат да си харесат нещо друго от разнообразния бар лист. Храната всеки ден е прясно приготвена и на добра цена и

Собственик изработва ръчно интериора на ресторанта си

Райчо Георгиев: Заради стремежа да си пример за останалите, собственият бизнес те кара да работиш повече от другите Ресторант "Парадайс хаус" е открит преди около 9 години, предлага традиционна българска кухня и пици. Намира се в центъра на Горубляне, затова и повечето клиенти са от София. Много от тях посещават мястото от отварянето му.

Собственици реконструират изцяло магазин, за да стане на самообслужване

Веселина Бечева: Трябва да се променяш с времето, а понякога дори да го изпреварваш Фирмата на Веселина Бечева и семейството й съществува от над 20 години. Тя има два магазина. В "Моят магазин - ПСБ маркет" се предлагат всякакви хранителни стоки - месо, млечни продукти, хляб, полуготова храна, има козметика, прахове, сапуни.

"Родопа Троян" връща традиционния вкус на колбасите

Пенко Пенков: За да върви един бизнес, трябва да си вътре в него, а не отстрани "Родопа Троян" стартира през 2013 г. Произвежда колбаси като се залага на традиционните. Дори на логото пише "Традиция с качество, традиция в бъдещето", а от компанията уточняват, че искат да пренесат старите традиционни колбаси в настоящето.

Собственик разширява магазина си 10 пъти

Димитър Щараков: С времето придобиваш увереност, след това ставаш по- гъвкав и креативен Супермаркет „Щараков“ в Лясковец през 2017 г. навършва десет години. За дългото време, в което съществува, мястото е успяло да привлече и задържи много клиенти. Когато и да са търсели някоя стока, без значение каква е тя, от магазина веднага я поръчват.

Разширяват магазин в Суворово - няма къде да поберат свежите зеленчуци

Шенджан Емин: Слабите говорят за проблемите си, а силните - за идеите и мечтите си Супермаркет "Моят магазин" в Суворово, област Варна обслужва местните жители, но и много от околните села. Те намират абсолютно всичко, за което могат да се сетят - от хранителни стоки до парфюмерия. В най-новия си вид магазинът е от 8 февруари,

Само един ресторант предлага барбекю на открито в Троян

Нели Цолова: На първо място човек трябва да е организиран и да има доброто отношение Хотел “Троян Плаза” се намира на брега на река Бели Осъм в центъра на Троян, в близост до централната търговска улица. Той разполага с около 50 стаи, луксозни апартаменти и един вип апартамент - тип мезонет. За организиране на семинари, конференции,

Стаите на хотел "Севастократор" разкриват живописна гледка

Силвия Величкова: Трябва да се владееш. И да иска невъзможното, на клиента трябва да се угоди Хотелски комплекс "Севастократор" се намира в архитектурно-историческия резерват Арбанаси, на 3 км от Велико Търново. Двете сгради-близнаци разполагат с 68 стаи и апартаменти. Специалното тук е, че мястото е разположено по-високо и повечето от

Три поколения управляват магазини в Гроздьово, последният е вдигнат на мястото на изгоряла къща

Мехмед Ирхан: Предприемачът трябва да е много упорит и да работи постоянно. Най-важен е трудът Супермаркет "Моят магазин" в село Гроздьово, Варненска област, е открит на 8 април тази година. Той е резултат на усилията на три поколения. Сега собственик на фирмата е представител на последното - Мехмед Ирхан.

Телешко бонфиле вече 20 г. връща скандинавци и германци в Албена

Ивелин Йорданов: Проблемите в работата са ежедневни, но преодолими. Въпросът е да си позитивен Известният ресторант "Поко Локо" в Албена разчита не само на вкусната храна, но и на доброто настроение на клиентите. Голяма част от екипа е съставена от професионални танцьори, които заедно с гостите ежедневно правят атмосферата празнична.

Хотел в Слънчев бряг има собствен аквапарк

Ростислава Димитрова: Гостите ни трябва да се чувстват обгрижени и специални На първия линия в Слънчев бряг и с изглед към Стария Несебър, 4-звездният хотел "Тиара бийч" посреща гостите си с чудесна атмосфера повече от 10 години. Добре познат е на английския и на немския пазар. Но от няколко години става все по-популярен и за българи.

Скай бар и процедури с кал и луга предлага хотел в Поморие

Антон Тръпков: Човек трябва да подобрява уменията си, но и да може да разчита на добър екип, който да му отваря очите Скай бар на покрива, изискани коктейли, безкрайна морска панорама и топъл бриз. Или пък лечение с кал и луга. Изборът зависи от желанието на гостите. Колкото и високи да са изискванията им обаче,

Бивш банкер управлява магазин на морето

Венцислав Трифонов: Колегите трябва да се чувстват като задружен екип. Супермаркет "Чинарите" се намира на главния път Варна-Златни пясъци, близо до курорта Св. св. Константин и Елена. Магазинът отваря врати преди 4 години на 11 май. Денонощен е, предлага почти всякакъв вид хранителни стоки, зеленчуци и плодове, млечни произведения.

Верига ресторанти внася испански стил в София

Детелин Попов: Когато не получа отношението, което търся, финансовото стимулиране е без значение Началото на веригата испански ресторанти "Бодега" е поставено във Варна през 2009 г. Следва още един обект в Студентски град, който се смята за първият испански ресторант в София. Последва го друг срещу Руската църква, пак в столицата и третият на ул.

Доброто обслужване и личният контакт с клиентите гарантират успех на "Моят магазин Жанина" в Дупница

Евелина Димитрова: В началото беше трудно, но се справих с помощта на семейството си "Моят магазин Жанина" в Дупница предлага всякакви стоки на площ от 150 квадрата. Той пораства толкова през 2005 г., докато при отварянето през 1993 г., е бил почти наполовината на сегашната си площ. Така по рафтовете му вече могат да бъдат открити освен хранителни

„Мурите клуб хотел” успешно конкурира световни вериги с уникална архитектура и интериор

Лилия Гешева: Няма нещо, с което не можеш да се справиш, стига да имаш желание да го направиш „Мурите клуб хотел” в Разлог работи вече 10 години. През всички тях старанието на екипа е било насочено към това да е максимално близо до гостите. Постигали са го с уюта, който предлага мястото, професионално обслужване и не на последно място – с вкусна

Най-високо в Банско и с най-големия басейн - "Сейнт Джордж Палас"

Йън Гардинър: Давай повече - отколкото обещаваш "Сейнт Джордж Палас" е модерен четиризвезден комплекс в Банско. Той предлага стилни и комфортни студиа и апартаменти, завършени съобразно международните стандарти. Подходящ е за зимна ски ваканция, летен планински релакс, за организиране на конферентни събития, фирмени обучения,

В Разлог като в Италия - изискан ресторант с автентична кухня

Красимир Тумбев: Служителите ни идват сами при нас заради високото ниво Италиански ресторант "Каса ди Папи" в Разлог се отличава с уютна атмосфера и изискани ястия. Има четири зали и тераса. Заведението предлага както италианска кухня, така и традиционни ястия и богат избор от първокласни вина и напитки. Открит е през 2014 г.

Качество, вкус, външен вид - това са трите правила за фермата в Бяла река

Динко Каишев: Ако не бях упорит, щях да съм се отказал Фермата на Динко Каишев отглежда плодове и зеленчуци на около 30 декара в село Бяла река, близо до Първомай. Успява с усърднен труд на семейството си и на добрите климатични условия в района. От фермата му излизат зеле, дини, пъпеши, домати, патладжани, пипер.

Дива риба и цикладска архитектура в ресторант "Миконос"

Емил Янков, готвач: Преди да стигнеш висотите, трябва да си минал през трудности. В ресторант "Миконос" в Пловдив кухнята е средиземноморска, предлагат се всякакви видове диви риби и огромно разнообразие от морски деликатеси. Отворен е през 2013 г. и може да посрещне 250 гости. Кръстен е на античния герой Миконос (пряк потомък на Аполон).

Магазин не връща клиент, независимо по кое време е дошъл

Райна Пашова: Цялата стока трябва да е прясна, ако клиент иска да върне нещо - вземаме го, защото винаги е прав Преди повече от 20 години е отворен първият магазин на Райна Пашова. Сега "Моят магазин" - Рени 2010 се намира в село Брестник на около пет километра от Пловдив. Клиентите могат да купят хранителни стоки, порцеланови, детски играчки.

Пекарна в Пловдив прави руски и финландски хляб

Георги Лефтеров: Пекари лоши хора няма В пекарни "Майстор пекар" в Пловдив всеки ден хлябът е различен. Има ден на Италия, Франция, Русия, Финландия. Работи се изцяло на ръка, без машини, промишлени дрожди или набухватели. Пекарните работят осем години, отделно се предлага и франчайзинг. Така „Майстор пекар“ вече има в София, Варна, Хасково,

Италианец готви в ресторант в Пловдив, с продукти от родината си

Валентина Георгиева: На клиентите винаги трябва да се предлага нещо ново, а качеството да е постоянно "Вивалди" е класически италиански ресторант с капацитет в залата между 60 и 80 места, а в градината още 70. Идеята е масите да са на определено разстояние, за да могат хората да се чувстват комфортно.

В "Сентрал Парк" хит са рулца от тиквички с рикота и прошуто и кюфтенца от киноа

Пламен Котов: Не е важно да си голям и силен, а да си бърз и гъвкав Ресторанти „Сентрал Парк” в Пловдив работят вече почти 18 години. Красивият интериор, синтез от дъво и камък с ръчно изработени мебели, е дело на художника Вячеслав Есенков и допълва очарованието на естествената зеленина през лятото и уюта на камините през зимата.

Саксофонистът на Рей Чарлз свирил пред клиентите на "Ноте ди вино"

Юлиян Александров: Когато избереш курса на развитие, трябва да го следваш без отклонения Един от най-големите ресторантски комплекси в България "Ноте ди вино" в Пловдив се разпростира на площ около 4000 кв. м. Има градина около 1500 кв. м. и общо над 300 места. Освен това предлага собствен охраняем паркинг.

Петзвезден парк хотел "Стара Загора" предлага кухня за всеки вкус, има и суши

Минчо Минчев: Нужни са качествени продукти и екип, както и постоянство Ресторант "Орфеида" се намира в луксозния петзведен комплекс Парк-Хотел "Стара Загора". Залата му е амфитеатрално разположена на три нива с панорамен изглед към красивото езеро "Загорка". Уникалните витражи, които затварят най-горното ниво на ресторанта,

Гордостта на ферма в Поповица - чисти и вкусни зеленчуци

Тодор Атанасов: Първото важно е търпението, а в основата на успеха е труда. Фермата на Тодор Атанасов в село Поповица до Пловдив произвежда краставици, домати,зеле и още много зеленчуци. Тя е разположена на 20 декара площ, 19 от които са открити, а на един има оранжерия. Атанасов получава помощта на цялото семейство,

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Какво става с косата на Григор Димитров и защо се е подстригал толкова късо? Въпросът измъчва феновете на българската първа ракета в тениса, след като той се появи във Виена в новия вид. В австрийската столица тази седмица той ще участва в местния турнир. Купища снимки, качени от негови привърженици, обикалят социалните мрежи, форуми и сайтове,

Скандалната дъщеря на руската тенис легенда Евгений Кафелников разтуптя мъжките сърца с чисто гола снимка. Алесия е само на 19 години, но провокациите й понякога преминават границите на приличието. Тя работи като модел и от малка обича да привлича внимание, показвайки секси тяло. "Падам в твоите очи, дълбоки като океан",

Голът на Кристиано Роналдо при домакинското 1:1 с "Дженоа" в мач от 9 кръг на Серия "А" се оказа рекорден. С това попадение португалецът стана първият футболист в историята, разписал се 400 пъти в срещи от Топ 5 на първенствата на Европа. 84 от головете си петкратният носител на "Златната топка" е вкарал с екипа на "Манчестър Юнайтед" във Висшата