Доц. д-р Магдалена Миткова, ректор на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ - Бургас: Целта на нашия университет е да срещне нуждите на бизнеса с интересите на студентите

- Доц. Миткова, защо кандидат-студентите избират именно Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас? - Преди началото на тазгодишната кандидатстудентска кампания, с помощта на мобилни екипи, направихме анкета, за да се ориентираме именно как и защо младите хора в Бургас и региона избират да кандидатстват и да се обучават в университет „Проф.

50 студенти по IT в университет „Проф. д-р Асен Златаров“ със стипендии от община Бургас

Местната власт и академичното ръководство имат общи проекти за прилагане на високите технологии в ежедневието 50 студенти от специалностите „Софтуерно инженерство“ и „Компютърни системи и технологии“ в бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров“ ще получават стипендии от община Бургас през учебната 2017/2018 г.

Иновативно училище търси деца с интерес към изкуства и чужди езици

90% от завършилите „Артис“ продължават образованието си в професиите на бъдещето в чужбина Училище записва в осми клас деца с изявен интерес към изобразително изкуство и чужди езици. Училището е „Артис“ и наскоро получи статут „иновативно“ от Министерство на образованието. Заниманията с изкуство и овладяването на чужди езици помагат на децата да

BBC излъчи репортаж за предимствата на образованието по медицина във Варна

Водещият британски информационен телевизионен канал BBC излъчи обстоен репортаж за обучението на британски студенти в Медицински университет – Варна. В репортажа журналистката Шадаф Маруф от BBC представя гледната точка на студенти по медицина от различни курсове, които са предпочели да получат образованието си в България.

Проф. д-р Ангелина Киселова-Янева: Времето на държавата в образованието приключи

- Проф. Киселова, целият Ви професионален живот е отдаден на висшето медицинско образование. Кое Ви кара в последно време да говорите с голяма загриженост за средното образование? - Две причини. Първата – все по-слабата общообразователна подготовка на кандидат-студентите. Втората - възможността на собствен гръб да изпитам неволите на средното

Общинска банка дава „Добро начало“ за студенти и докторанти

През учебната 2016/2017 г. в българските висши учебни заведения са се обучавали над 243 000 студенти според данните на Националния статистически институт. Всеки от тях трябва да планира средства не само за таксите за обучението, които често формират сериозна част от семейния бюджет, но и за други разходи като наем и издръжка.

Посланикът на Португалия връчи дипломи на учениците от ЧНУ „Д-р Мария Монтесори”

Седмицата на португалския език в Бургас беше особено активна и празнична за учениците от ЧНУ „Д-р Мария Монтесори”. То е първото начално училище в България, в което се изучава португалски език. Изучаването на езика започва през есента, когато Негово Превъзходителство Посланикът на Република Португалия г-н Луиш Фераш посещава училището.

НДК подкрепя дигиталното образование

НДК застана зад дигиталното образование. Това се случи по време на форума „Детските книги и дигиталният свят” – част от поредицата дискусии, организирани от Националния център за книгата в Годината на детската книга в НДК. Това съобщиха от Националния дворец на културата „Електронните книги не са заплаха за книжните издания.

Силен интерес към 6-те нови специалности на Бургаския университет “Проф. д-р Асен Златаров”

Силен интерес сред кандидат-студентите предизвикват 6-те нови специалности, по които университет “Проф. д-р Асен Златаров” в Бургас обяви прием. Гарантиращи добра работа и кариерно развитие, те се превърнаха в едни от най-търсените направления за обучение през академичната 2017-2018 г. За първи път тази година най-голямото висше училище в региона

Доц. д-р Миткова: Бизнесът гарантира работни места и добри заплати за студентите

- Доц. Миткова, все по-трудно става запълването на т. нар. “трудни” специалности в университетите с технически профил като вашия. Как университет “Проф. д-р Асен Златаров” привлича кандидат-студентите към тях? - Това е тенденция от последните години не само за нашия университет, но и за всички технически вузове в страната.

Свищовски ученик зае първо място в Национален конкурс „Не се гаси туй, що не гасне“

Единадесетокласник от ПГЛПС – Свищов зае първо място в Национален ученически конкурс „Не се гаси туй, що не гасне“, организиран от НД Русофили. Съорганизатори на конкурса са МОН, Съюзът на българските журналисти, Синдикатът на българските учители, Националният дворец на децата и Съюзът на офицерите и сержантите от запаса, съобщиха от общината.

55-о СУ даде награди за есета

Най-добрите ученици в конкурс с надслов "Книжовността, таз сила нова" получиха грамоти Грамоти на учениците, написали най-добри творби по случай 24 май раздаде ръководството на 55-о столично училище "Петко Каравелов". Това се случи на тържествена церемония в учебното заведение днес. По регламент конкурсът е бил в две части.

Професии за бъдещето във ВСУ "Черноризец Храбър"

Специалности като "Дигитална икономика", "Профайлъринг" и "Интелигентни системи за сигурност" попълниха портфолиото на най-голямото българско частно висше училище - Варненския свободен университет "Черноризец Храбър". Кампанията по прием за следващата учебна година стартира под мотото "Професии за бъдещето".

13 500 квестори на матурата по български език и литература

Общо 13 500 квестори ще следят за реда на държавния зрелостен изпит по български език и литература в 12-и клас днес. За втората матура, която е на 22 май, са определени около 13 000 квестори. Те ще бъдат по двама в изпитна зала, а освен това ще има и двама в коридорите, както и на входа на училището,

Външното оценяване по БЕЛ в седми клас започва в 10 часа

Националното външно оценяване по български език и литература /БЕЛ/ в седми клас започва днес в 10.00 часа. Преди това в Министерството на образованието и науката ще се изтегли изпитният вариант /от три възможни/ по БЕЛ за националното външно оценяване, както и за преразказа по непознат текст с дидактическа задача. Това съобщи пресцентърът на МОН.

Нов български университет – автономна либерална академична институция

В динамичното ежедневие и конкурентната среда най-голямото предимство на Нов български университет е целенасоченото му ориентиране към студентите. Пътят в Университета започва с общи курсове по работа с компютър, спорт и чужд език, преминава през активности в специализирани зали, участия в майсторски класове,

Бургаският университет „Проф. Асен Златаров“ печели младите с доволни студенти и атрактивни специалности

Най-голям е интересът към високите технологии, медицинските и бизнес направленията Младите хора в Бургас и региона най-често избират обучение в държавния университет „Проф. Асен Златаров“ след препоръка от приятели, които са следвали или следват във висшето училище. Везните в полза на най-стария унивирсетит в Южна България накланят допълнително и

Студенти дискутираха съвременното управление и педагогиката

Във Факултета по обществени науки на Университет „Проф. д-р Асен Златаров” в Бургас миналата седмица се проведе лятната сесия на XII-та студентска конференция "Теория и практика на съвременното управление и педагогика". В четирите секции: Педагогика, Стопанско управление и индустриален мениджмънт, Маркетинг и туризъм, Хуманитарни науки,

Спортните лодки на Медицинския университет във Варна потеглиха на първо плаване

След отслужен водосвет от Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и ритуалното прерязване на лентата от ректора проф. д-р Красимир Иванов в петък стартира първото плаване на спортните лодки на Медицинския университет във Варна „Хигия”, „Панацея” и „Таласа”. Попътен вятър и 7 фута под кила пожелаха на младите

Денков подписа наредба за нормиране и заплащане на труда на учителите

Министърът на образованието и науката проф. Николай Денков подписа наредба, с която утвърди Държавния образователен стандарт (ДОС) за нормиране и заплащане на труда. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на образованието и науката. Документът е обнародван в брой №34 на „Държавен вестник“ от 28 април 2017 г.

Силно детско участие на конференцията на Bulgaria ON AIR „Образование и бизнес“ на 10 май

Децата и младежите от Milan Junior Camp България ще участват в международната конференция „Образование и бизнес: 6“, организирана от Bulgaria ON AIR с подкрепата на Bloomberg TV Bulgaria. Те ще споделят за пътя си от училищната футболна площадка до големите стадиони, срещите със звездите на „Милан“ и тренировките на световно ниво.

Медицинският университет във Варна с отличие Best Innovation for Education

Медицинският университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ във Варна бе отличен в категория Best Innovation for Education по време на един от най-мащабните форуми за технологии, иновации и предприемачество в Европа – Webit Festival 2017. Ежегодно носители на отличията са лидери в своите сфери и доказани професионалисти от най-високо ниво.

Бизнес и международни отношения на английски език в Италия

Eдин от най-реномираните университети в Италия и най-големият частен университет в Европа за бизнес, мениджмънт и международни отношения – Universita Cattolica del Sacro Cuorе – кани българските кандидат-студенти на своите презентации във Варна – 26 април и в София – 27 април. Присъствието на събитията е безплатно с предварителна регистрация ТУК.

За първи път младежко изложение в България Youth Expo-Create Your Future представя водещи младежки организации в Европа и у нас

Организатор на събитието е Националната Мрежа на Младежките центрове по програма BG 06 „Деца и младежи в риск“, чиито членове са четирите младежки центъра в Пловдив, Стара Загора, Добрич и Враца. Основната цел на експото е популяризиране на професията на младежкия работник на международно и национално ниво.

Фокусът ни е върху детето, не върху системата

Диляна Божинова, основател на първото частно учебно заведение в България и заместник-председател на асоциацията на частните училища, пред 24 часа. - Вие сте директор на най-старото частно учебно заведение у нас, което навърши четвърт век. Нека ви върна назад във времето – какво ви амбицира да се захванете с това начинание?

Учебен комплекс „Джани РоДари” - професионализъм, духовност и стремеж към успех

Учебен комплекс „Джани РоДари” обединява частна детска градина и ясла, подготвителна група, основно училище и Център със занималня и курсове. Повече от 15 години неотклонно следваме мотото си „Професионализъм, духовност и стремеж към успех!” В „Джани РоДари” се използват редица методи за обучение: • учене чрез правене и преживяване • R. Y. E.

Погледни своята кариера от различен ъгъл в БТЛ Индъстрийз

Едно от най-големите предизвикателства на младите специалисти и да намерят най-подходящото работно място, което не само ще им осигури възможност да трупат опит в сферата, в която придобиват своята академична степен, но и която да им осигури достатъчно перспективно кариерно развитие. Форуми и изложения като „Стажове“ в Техническия университет в

Обучение в Швейцария – път към успешна кариера в хотелиерството и туризма

Четири от най-добрите колежа по туризъм и хотелски мениджмънт в Швейцария, обединени в Swiss Education Group, организират серия от семинари на тема: „Обучение в Швейцария – път към успешна кариера в хотелиерството и туризма“. Събитието се организира съвместно с агенция за образование „Скай Лайнс“ и ще се проведе в периода от 06 до 09 април в София,

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Македонските са още по-евтини и некачествени Внимавайте с дините! Пазарът е залят с безвкусни, некачествени и евтини любеници. Летните плодове идват най-често от Гърция и Македония, но вкусовите им качества не могат да стъпят и на малкия пръст на родните, които все още не са узрели напълно и ще бъдат в продажба през август.

Халфът на "Реал" (Мадрид) Каземиро е на мнение, че отборът няма нужда от Килиан Мбапе. Както е известно, в последните седмици упорито се говори, че младата звезда на "Монако" ще премине на "Сантяго Бернабеу". "Безспорно той е страхотен футболист, но ние имаме BBC - заяви бразилецът. - В нашия отбор са най-добрите играчи в света.

Мъртвите говорят, твърди Алисън Дюбоа в книгата си "Ние сме техния рай" (изд. Litus). Авторката е медиум, изследван многократно, вследствие на което научно е доказано, че има сили, надхвърлящи тези на обикновен човек. Алисън и дарбата й са в основата на хитовия сериал "Медиум". Но не това е важното!