Борисов: При трети избори държавата ще колабира (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10004481 www.24chasa.bg
Кадър и видео Фейсбук/Бойко Борисов

- Много ми се иска да възстановим ваксинационния процес, каза лидерът на ГЕРБ, ще даде личен пример, като се ваксинира

- Петя Аврамова е извикана на разпит, съобщи още той

Ако ни вкарат в трети избори - по вина на Радев, държавата ще колабира. Това заяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с членовете на партията, излъчена на живо във Фейсбук.

Той за пореден път обвини сегашните управляващи в репресия спрямо ГЕРБ.

По негови думи на всички им е станало ясно какви са манипулациите с машините и припомни информацията от вчера, че в няколко секции в чужбина от общо 39 проверени има разминаване между данните от протоколите и машинните разписки за гласуване, а девет секции не са предали изборни книжа.

Борисов бе категоричен, че единствено спрямо ГЕРБ има тенденциозно отношение. Въпреки манипулациите обаче "разликата накрая трябваше да я натаманяват, за да могат "Има такъв народ" да излязат малко преди нас". Това обаче по негови думи нямало значение, защото ГЕРБ нямало да предложат правителство.

В момента, в който се състави правителство, Радев ще си прибере вересиите и всичко ще се изсипе на главата на Слави Трифонов, прогнозира бившият премиер.

Според него, ако е имало политическа класа, при равния резултат на ГЕРБ и ИТН е трябвало президентът да извика двете партии на разговори, за да се разберат да работят заедно, а догодина да се направят още едни избори.

Борисов упрекна и служебния здравен министър Стойчо Кацаров за бездействието по отношение на коронавируса. Според него ваксинационният процес в страната трябва да се възстанови. Заяви, че ще се ваксинира, за да даде пример.

“Искам, като отидете в парламента, да се съсредоточите в една цел. Тази цел касае живота, образованието, здравето и икономиката. С ужас наблюдавам как във Франция се готвят за четвърта вълна, бездействието, а за морала и корупцията на Кацаров, Радев и компания и че продължава да не го маха, цялата страна видя, че Кацаров е лъжец. Най-вероятно са минали през някоя пицария и са разменили някакви торбички, отдавна Кацаров, в модела "Борисов", щеше да е махнат. Осигурихме 3 млн. ваксини, Богдан не са го изчегъртали, въртеше се като вентилатор, защо се молих за ваксини, за да ги хвърляте и подарявате ли? Затова много ми се иска да възстановим ваксинационния процес. В момента сме на 15%. Вече в Европа минаха 50-60-70%, в един момент ще се окаже, искам всички да се ваксинирате, като личен пример, не съм се ваксинирал досега само, защото доц. Кунчев ми казва, че при наличие на толкова антитела, ще се разбушувам. След това такива рестриктивни действия сме, толкова народ по морето, бият се за шезлонги, София се изпразни. Те, за да ми отмъстят, затвориха зелените коридори. Така че, всички усилия и там, обърнете се към другите парламентарни групи и ако това може да стане закон и начин за действие, особено в тези сфери, където колабирането беше чудовищно за хората, кина, театри, спортни мероприятия, и да стоят милиони ваксини само, защото имаме един некадърен служебен министър, незнам кой го е завел при Радев, е престъпление", продължи Борисов.

"Страхотни назначения, честни, прозрачни, Радев за два месеца показа обратната страна на Луната. Я да видим какво е направило това правителство? Сложиха си хората на "Да, България" в ББР, сложиха си кантори, бракуват ваксини, виждам я Деси тук, ние за това време поне три-четири допълнителни плащания правихме към земеделските производители, водихме и много спорове с Ананиев и с Деси. Ако единственото е да уволняват хора, дори и несвързани по никакъв начин с ГЕРБ и СДС, но с назначения като във ВиК, Кацаров, хората разбраха подмяната", каза лидерът на ГЕРБ.

Той коментира и идеята на ИНТ за концесионирането на магистралите и настоя в парламента да се обясни на хората, че като тръгнат към Бургас или Видин, трябва да си плащат. "Това беше идеята на НДСВ навремето", припомни той.

И съобщи, че бившият министър на регионалното развитие Петя Аврамова, в момента е на разпит - нищо, че е избрана за депутат. (За какво е привикана - очаквайте подробности.)

Гледайте на живо коментара му: