Самоуби се млад военен, набеден за нахлуването в цех до Чешнегирово

https://www.24chasa.bg/novini/article/10004813 www.24chasa.bg
Командоси нахлуха в цех до Чешнегирово на 11 май т.г.

Слухове твърдят, че ст. лейтенант Тодор Манчев бил набеден за инцидента от 11 май

С огнестрелна рана мъртъв е открит ст. лейтенант Тодор Манчев на полигона в Ново село. От пресцентъра на МО потвърдиха пред "24 часа" за инцидент с военнослужещ. "Води се разследване от военно-апелативната прокуратура в Сливен", казаха от министерството и обясниха, че по-късно ще пуснат съобщение.

Манчев е участвал в учение на Ново село и в стаята си се е самоубил. Слухове твърдят, че посегнал на живота си, защото бил набеден за инцидента от 11 май т.г., когато командоси атакуваха по погрешка и нахлуха в цех до бившето военно летище в пловдивското село Чешнегирово. Според запознат старши лейтенантът от военна полиция бил наказан за този инцидент и това буквално го съсипало. Младият офицер бил в логистиката на въпросното учение в Чешнегирово, когато американски командоси накараха нищо неподозиращи работници да легнат на земята, насочвайки срещу тях оръжие.
"Нямам информация, че се е самоубил служител на военната полицая", коментира пред "24 часа" собственикът на цеха Марин Димитров. Той допълни, че след инцидента е получил само устно извинение от МО и след това настъпило пълно мълчание. "Нито казват върви ли слествие по този случай, нито нищо", каза Димитров.