Над 750 000 китайски интернет потребители призоваха СЗО да разследва лабораторията във Форт Детрик

https://www.24chasa.bg/novini/article/10008210 www.24chasa.bg

Миналия уикенд над 750 000 китайски интернет потребители се подписаха под писмо до Световната здравна организация, в което призоваха през следващия етап от проучванията за източника на новия коронавирус да се разследва американската лаборатория във Форт Детрик, предаде "Радио Китай". 

В началото на юни тази година няколко китайски интернет потребители публикуваха открито писмо, в което призоваха СЗО да разследва биологичната лаборатория във Форт Детрик. В него те посочват, че там се пази най-силно заразният и смъртоносен вирус.

Малко преди мащабното разпространение на COVID-19 през есента на 2019 г. там е имало инцидент с изтичане на вирус, но САЩ, използвайки като предлог националната сигурност, отказаха да разкрият подробности за него. Западните медии също отбягваха да го отразят.

Единствено ако лабораторията Форт Детрик бъде отворена за независимите експерти на СЗО, фактите ще излязат наяве. Затова на 17 юли китайски интернет потребители за пореден път в открито писмо призоваха СЗО да покани независими вирусолози и експерти, включително и китайски, които да разследват лабораторията във Форт Детрик и други места в страната, от където има опасност от изтичането на вируси.