6 г. затвор за арменец, опитал да убие охранител в Пловдив

https://www.24chasa.bg/novini/article/10009582 www.24chasa.bg
Сергей Харутюнян

Пловдивският окръжен съд даде 6 г. затвор на Сергей Харутюнян, гръмнал в краката охранителя Атанас Карастойков. Той трябва да плати на пострадалия и 15 000 лева обезщетение. Подсъдимият не се признава за виновен.

На 29 юли 2018 г. в Пловдив срещу жилищен блок на ул. „Сидер войвода“ №6 е направил опит умишлено да умъртви пазача, като го прострелял в краката. Харутюнян използвал незаконен пистолет. Самият той повредил и лек автомобил мерцедес.

Сергей Харутюнян, зет му Артур Осипян и техни приятели спрели джипа си пред известна пловдивска дискотека и поискали да влязат в нея. Охраната на заведението обаче не ги пуснала, тъй като били пияни. Последвал сблъсък между арменците и гардовете, при който пострадал Артур Осипян. Челюстта му била счупена.

Впоследствие двамата арменци нарочили охранителя Атанас Карастойков , че той е нанесъл удара в лицето на Осипян. Започнали да го заплашват по телефона, поискали от него и работодателя му 40 000 евро обезщетение за нанесената телесна повреда и поруганата чест, обясни прокурорът.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд.