ИТН ще преговаря с всички партии без ГЕРБ, включително с ДПС

https://www.24chasa.bg/novini/article/10010964 www.24chasa.bg
Станислав Балабанов

Срещите ще са в народното събрание

Всички парламентарни партии без ГЕРБ ще получат покана за разговори от "Има такъв народ", каза от кулоарите на парламента Станислав Балабанов - депутат от партията на Слави Трифонов.

Срещите с партиите ще се проведат в сградата на парламента, обясни той, а писмата с покани ще бъдат изпратени съвсем скоро. Очакванията му са срещите да са през идните дни. Още вчера вечерта стана ясно, че от партията на Трифонов са заявили желанието си да разговарят за бъдещо правтителство с партиите на протеста "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!", както и с БСП. Днес стана ясно, че в преговорите ще бъде включено и ДПС.

Филип Станев
Филип Станев

"Логично е тези разговори да се водят тук в най-представителната сграда - българския парламент. Надявам се политическите партии да
приемат поканите ни и тук в идните дни да се проведат едни практични разговори в името на това България да има едно стабилно правителство и един стабилен парламент от тук нататък", каза Станислав Балабанов.

Покана наистина ще бъде отправена до всички парламентарни групи без тази на ГЕРБ, официално тя ще бъде изпратена днес. Това обяви в кулоарите и депутатът от "Има такъв народ" и член на ръководството на партията Филип Станев. Разговорите започват в петък и ще продължат събота и неделя.

Станев призна, че няма никаква представа откъде е изтекла вчера вечерта информацията, че покани вече били пратени.

Разговорите с останалите политически сили щели да бъдат "по всичко това, което изпълва със съдържание думата консултации по това, което иска да направи в управлението на страната ИТН", обяви Станев. Имената на премиера и министрите нямало да станат известни на тези срещи.