Стефан Янев: Планът за възстановяване ще трансформира икономиката

https://www.24chasa.bg/novini/article/10011217 www.24chasa.bg
Стефан Янев СНИМКА: Йордан Симеонов

Служебният премиер Стефан Янев призова политическите партии за диалог, за да се намери формулата за стабилно бъдещо управление. Надява се следващото правителство да продължи реформите и да даде тласък на икономиката. 

Служебното правителство направи промени в Плана за възстановяване и развитие, който вече е публикуван и даден за обществено обсъждане. Надявам се в близките дни вицепремиерът Атанас Пеканов да започне консултациите с партиите, каза Янев в началото на заседанието на правителството. и обясни, че планът за трансформира икономиката.

"Акцентите са в образованието и иновациите, за развитие в посока произвеждане на краен продукт с висока добавена стойност, икономическа трансформация, екологичен преход по отношение на българската енергетика и технологичен преход на селското стопанство. Тези реформи са онзи жалон, който ще позволи развитието на страната в посока по-добро икономическо състояние", съобщи още премиерът.

Готови сме да предоставим нашите практически мерки, които сме намерили в работата си така, че те да бъдат продължени и развити по подходящия начин, каза още Янев.