На хърватското адриатическо крайбрежие от понеделник ще влязат в сила нови рестрикции заради КОВИД-19

https://www.24chasa.bg/novini/article/10011234 www.24chasa.bg
Давор Божинович СНИМКА: Ройтерс

Нови ограничения заради КОВИД-19 ще влязат в сила от понеделник по хърватското адриатическо крайбрежие, което е в оранжевата зона на разпространение на новия коронавирус, съобщи министърът на вътрешните работи на Давор Божинович. Той обяви, че за посещение на събития ще бъдат необходими дигитални ковид сертификати, предаде агенция Хина, цитирана от БТА.

Пред Нова ТВ Божинович каза, че новите рестрикции ще важат за крайбрежието, където случаите на коронавирус нарастват, но не толкова колкото в други средиземноморски страни.

Хърватия се справя добре в сравнение с други, но случаите нарастват и ние трябва да направим нещо, за да предотвратим някои събития да се превърнат в големи източници на зараза, посочи министърът.

Той каза, че екипи по управление на ковид кризата ще отговарят за организиране на събития с 50 до 1000 участници и за посещението на такива събития ще бъде необходим дигитален ковид сертификат.

В наш интерес е колкото се може повече туристи да пристигат в Хърватия, но също така да създадем условия те са се чувстват сигурни и инфекцията да не се разпространява интензивно, каза Божинович.