СофтУни създава нов формат за бърз кариерен старт – интервю с Вероника Ванева

https://www.24chasa.bg/novini/article/10011750 www.24chasa.bg

СофтУни стартира първата по рода си 4-месечна интензивна практическа програма за подготовка на програмисти през септември - SoftUni Bootcamp. Целта ѝ е да постави курсистите в истинска работна среда и да ги сблъска с възможно най-много практически задачи, които да ги изградят като професионалисти, готови за всевъзможни предизвикателства.

Вероника Ванева е Project Manager на SoftUni Bootcamp и в следващите редове ще ни разкрие повече детайли за това, което можем да очакваме в програмата:

- Здравей! Разкажи ни малко повече за себе си и за ролята ти в SoftUni Bootcamp

- Здравейте! Аз съм Вероника Ванева и съм мениджър на проекта „SoftUni Bootcamp“. От години съм технологичен трейнър в редица курсове по програмиране и дигитални умения и осъзнавам колко са необходими на курсистите подкрепа и съдействие докато работят по своето кариерно развитие. Именно това ме вдъхновява да участвам активно и да развивам, заедно с колегите, пълния капацитет на SoftUni Bootcamp. Програмата в проекта е замислена и планирана отдавна изключително прецизно, за да може да даде точно този летящ старт, от който бъдещият софтуерен специалист има нужда.

- Стартира SoftUni Bootcamp. Какво представлява този проект и към кого е насочен?

- SoftUni Bootcamp е първата интензивна програма за полагане на ключовите основи в реална технологична работна среда, която позволява на участниците да придобият ценен опит, работейки върху реални практически проекти. Целта на програмата е да направи всеки специалист възможно най-конкурентоспособен и подготвен за своята първа работа като софтуерен инженер, отреждайки му място сред най-желаните на пазара кандидати.

SoftUni Bootcamp е насочен към всеки, който вече притежава фундаментални технически умения в сферата на програмирането и предстои да направи първите стъпки към своята мечтана работа.

- Какво ще имат възможността да правят студентите, които се включат? Върху какви проекти ще работят и как ще подобрят уменията си?

- В период от 4 месеца, участниците ще работят в малки екипи, в които ще имат възможността да разработят реален проект, ръководен от опитен софтуерен лийд. Ще усвоят редица процеси на работа за разработка на софтуер, множество технически и умения, „софт скилс“ и ще работят с най-новите и актуални технологии и инструменти.

СофтУни осигурява опитни технически ръководители, софтуерни инженери, трейнъри и кариерен консултант, които ще са плътно до курсистите през цялото време на тяхното обучение, предавайки своя опит и помагайки във всеки етап от развитието.

- Какви врати се отварят пред курсистите, след като завършат своята практическа подготовка? Какви са кариерните възможности?

- След края на програмата, всички участници, ще получат индивидуална помощ от опитен кариерен консултант, който ще им представи различните кариерни възможности и ще даде напътствия за това как да направят първите крачки в предстоящата им кариера като софтуерен инженер. Това включва подготовка за интервю, изготвяне на CV, препоръка към работодател и още. СофтУни си партнира с много от най-изявените компании в софтуерната индустрия и всички, преминали през програмата, ще могат да се възползват от възможностите за кариерен старт, които те предлагат.

Не се колебайте, а кандидатствайте още днес за програмата на SoftUni Bootcamp. Тя стартира на 15 септември 2021 година и ще бъде с продължителност от 4 месеца. След кандидатурата ще преминете през практически изпит и интервю, след което ще имате възможността да се запишете в програмата. Участието може да бъде изцяло присъствено, дистанционно или хибридно. Всички специалисти от програмата, менторите и кариерните консултанти, ви очакват, за да положат заедно с Вас основите на мечтаната от вас бъдеща работа!