Столичната община сезира ДНСК за незаконно строителство в район "Студентски"

https://www.24chasa.bg/novini/article/10011823 www.24chasa.bg
Йорданка Фандъкова СНИМКА: "24 ЧАСА"

Проверка на Столичната община и район „Студентски“ на състоянието на пропадналото пътно платно и тротоар на бул. „8 декември“ заради строителна авария на частен обект установи, че на място е излят подложен бетон на дъното на изкопа, положена е арматура за изливане на фундаментна плоча и колони, за което няма одобрени проекти и разрешение за строеж. За извършеното незаконно строителство Столичната община сезира ДНСК.

Проверката, назначена със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова, констатира, че инвеститорът не е възстановил пропадналата публична инфраструктура вследствие на строителната авария и към момента движението не може да бъде възстановено, добавят от общината.

В началото на годината при строителна авария на частен обект на ул. „8-ми декември“ се срутиха изкоп, тротоар и част от уличното платно на булеварда. Собственик на терена са „МД Строй 07“ ЕООД и „МД Строй 3000“ ЕООД. Със заповед на РДНСК незабавно са спрени всякакви строителни дейности и са дадени предписания за мерки за обезопасяване и укрепване на изкопа.

Предходни проверки през годината са констатирали, че собственикът на терена не предприема нужните действия за отстраняване на аварията, което да позволи възстановяване на движението по бул. „8 декември“.

Столична община ще предяви по съдебен път всички разходи, свързани с увреждането на публичната инфраструктура и укрепването на изкопа.