Тома Биков стана татко на всички депутати

https://www.24chasa.bg/novini/article/10012054 www.24chasa.bg
Тома Биков

Сценаристите на Слави раздават прякори и в парламента

"Татко" - така вече се обръщат депутатите на "Има такъв народ" към колегата им от ГЕРБ Тома Биков. Закачката дойде, след като от трибуната Биков се обърна към залата с думите "деца мои" по време на разпалените спорове за сформирането на временна комисия, която да разследва случаите на насилие от летните протести на миналата година.

Пръв новото прозвище даде сценаристът Филип Станев. "Има една мисъл на Марк Твен, моят татко Тома Биков със сигурност я знае, той е интелигентен човек. Татко, искам да ти я кажа специално на теб, но не за теб. Ако мълчиш, някой може да реши, че си глупав, но когато си отвориш устата, може да потвърдиш тези съмнения”, заяви Станев.

Последва същото обръщение и от председателя на групата на ИТН Тошко Йорданов. “Татко, скъпи мой, мога да ти дам снимки и видео, че в тази зала има хора, които са били на протестите. Вас обаче ви нямаше, татко.”

По същия начин синовно се обърна и депутатът на ИТН Станислав Балабанов, който разказа как е отразявал протестите на 2020 г. по тв 7/8.

Биков прие шегата на сценаристите с очакването, че не само от ИТН ще се обръщат така към него. "Ще се радвам и от другите парламентарни групи да ме наричат "Татко". За мен ще бъде чест да бъда родител на такива перспективни деца", каза той от трибуната, а на слизане бе аплодиран бурно като групата на "Има такъв народ" скандираше: "Татко! Татко! Татко!"

Сценаристите на Слави, част от които са настоящи депутати, многократно през годините са давали прякори на популярни личности от тв ефира, но вече това се случва и в пленарната зала.