"168 часа": Най-тежките операции на проф. Асен Балтов

https://www.24chasa.bg/novini/article/10015862 www.24chasa.bg
Проф. Асен Балтов стана директор на "Пирогов" през 2017 г.

По време на пандемията спи в кабинета си, синът му е сред първите доброволци в “Пирогов”

9 часа се бори за пациент с натрошени крака и ръце

Той е част от екипа, спасил с над 12-часова интервенция студента по медицина Борис Коцев

Проф. Асен Балтов, който винаги си вдига телефона, за да помогне, независимо кой го търси, бе махнат от директорското място на “Пирогов”, без дори да бъде уведомен.

Той бе изключително изненадан, тъй като разбра, че е свален, от медиите с прессъобщение от Министерството на здравеопазването.

“Никой не ми се обади,

никой дори не е съобщил на някого от администрацията в “Пирогов” - обясни проф. Асен Балтов. - Направена е една смяна, която е продължила 4 часа. Извикани са новият директор, както и другите двама членове на борда. В тотално затъмнение - да не би да излезе информацията. Били са поставени в една стая. Вече разбираме за такива работи от медиите.”

Вероятно една от причините за това е да се предотврати евентуална реакция на екипа на “Пирогов”. След като раз браха обаче на 15 юли, медиците излязоха на протест в защита на шефа си с искането да го върнат на поста му. В четвъртък в 18 часа служителите на “Пирогов” ще изразят своето недоволство и пред сградата на президентството. Те ще поискат от държавния глава Румен Радев да освободи Стойчо Кацаров от поста министър на здравеопазването заради близо тримесечния тормоз, на който е подложена цялата система и в частност “Пирогов”. Протестът е под надслов: “Не на терора над болниците!”.

Какво ще направи персоналът, ако тази атака не спре, четете - ТУК!