Манолова на консултация с ИТН: Ние сме срещу дългата ръка на ГЕРБ и ДПС (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10017930 www.24chasa.bg
Председателката на "Изправи се БГ! Ние идваме!" се ръкува с председателя на парлемнтарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов СНИМКА: Велислав Николов

Най-важното е следващия кабинет да получи на първо място подкрепа на "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!". Ние сме срещу дългата ръка на ГЕРБ и ДПС. Това е очакването и на хората. Това заяви Мая Манолова в началото на консултацията за подкрепа на следващо правителство с "Има такъв народ".

Това е втората поредна среща на първата политическа сила с партиите за търсене на общи цели и подкрепа за проектокабинет.

"Малко е шашаво да правим среща хора, които сме били заедно по площадите. Ясно е, че искаме едно и също. Не очаквам да има изненади за основните цели, защото за това бяхме на улицата, за това сме и тук. Предполагам и вие. Иначе щяхме да си живеем животите", заяви председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов. Той подчерта, че никой не очаква нито ГЕРБ, нито ДПС да са в кабинета. "От там се тръгва и след това се водят диалози", заяви Йорданов, макар и миналия четвъртък партията да покани за разговори и ДПС, с което срещата е в неделя.

"Няма страшно да няма плътна подкрепа. Ще бъде здравословно ДПС не просто да стои далеч от правителството, но и от всички властови позиции", допълни Манолова.

Представителите на ИТН на срещата - Виктория Василева, Тошко Йорданов, Филип Станев и Ивайло Вълчев (от ляво на дясно)
Представителите на ИТН на срещата - Виктория Василева, Тошко Йорданов, Филип Станев и Ивайло Вълчев (от ляво на дясно) СНИМКА: Велислав Николов

Според нея хората очакват от първия момент следващият кабинет да се заеме с проблемите на всяко домакинство. "Очакват приоритетите, които и ние сме набелязали. Това са: повишаване на доходите, преизчисляване на пенсиите, можем да го направим от първия момент, подкрепа за бизнеса. Също и съдебната реформа, зад това стоите и вие. Това показа и вчерашният дебат", каза Манолова, като посочи срещата между ИТН и ДБ.

За ИТН това е втората поред консултация с парламентарните сили.
За ИТН това е втората поред консултация с парламентарните сили. СНИМКА: Велислав Николов

Председателката на "Изправи се БГ!" поиска ревизията на властта да бъде продължена от следващ редовен кабинет. "Благодаря за подкрепата и с подписите ви за комисията по ревизия, но това трябва да е политика, която трябва да продължи и следващия кабинет. Хората вече не могат да търпят корупция", посочи Мая Манолова.

От страна на
От страна на "Изправи се БГ! Ние идваме!" дойдоха Мая Манолова и Николай Хаджигенов. СНИМКА: Велислав Николов

Срещата бе открита за медиите в първите 5 минути.
Срещата бе открита за медиите в първите 5 минути. СНИМКА: Велислав Николов

Манолова на консултация с ИТН: Ние сме срещу дългата ръка на ГЕРБ и ДПС (Видео)